Rechts: Stijn Verhulst, Diensthoofd Kindergeneeskunde van het UZ Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Stijn Verhulst, Diensthoofd Kindergeneeskunde van het UZ Antwerpen. © Getty Images, rv

Prof waarschuwt voor snurken bij kinderen: “We moeten af van de schattigheid of onschuld van het snurkend baby’tje of kind”

Zo’n 10 à 12 procent van de kinderen snurkt tijdens hun slaap. Dat kan er schattig uitzien, maar kinderen die snurken hebben meer kans op verschillende gedragsproblemen en verstoringen van de ontwikkeling. Dat tonen verschillende studies aan. Wanneer moet je je als ouder zorgen maken? Wat kunnen de gevolgen allemaal zijn? En wat kun je doen om snurken te voorkomen en te behandelen? Prof. Dr. Stijn Verhulst, Diensthoofd Kindergeneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en verantwoordelijke van het Slaapcentrum voor Kinderen, schudt ons wakker. “Snurken is nooit onschuldig.”

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Je moet elke dag op hetzelfde uur naar bed gaan en powernaps zijn slecht: slaapcoach doorprikt 11 mythes over slaap
  PREMIUM

  Je moet elke dag op hetzelfde uur naar bed gaan en powernaps zijn slecht: slaapcoach doorprikt 11 mythes over slaap

  Een verzwaringsdeken voor een betere slaap en ‘s avonds sporten om sneller in dromenland te vertoeven: op het wereldwijde web krioelt het van de slaapadviezen. Maar welke kloppen nu echt? En welke adviezen kunnen rechtstreeks de vuilbak in? Slaapcoach Ellen Smets neemt de meest voorkomende opvattingen over onze slaap onder de loep en scheidt het kaf van het koren.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm