Prijsvergelijker Mijnenergie.be krijgt CREG-kwaliteitslabel
EnergieMijnenergie.be draagt vanaf vandaag het CREG-kwaliteitslabel. Het certificaat toont aan dat de commerciële prijsvergelijkingswebsite voor elektriciteit en aardgas de klant objectief en kwaliteitsvol informeert. De federale energieregulator wees er bij de uitrekening nog eens op hoe belangrijk het is dat consumenten het energieaanbod regelmatig vergelijken.
Charter voor prijsvergelijkers
Diverse online tools zorgen ervoor dat u tegenwoordig gemakkelijk elektriciteits- en aardgasprijzen kan vergelijken. Om zeker te zijn dat een prijsvergelijker objectieve, betrouwbare, correcte en kwaliteitsvolle informatie levert, heeft de CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas, red.) het ‘Charter voor goede praktijken voor prijsvergelijkingswebsites’ in het leven geroepen. Enkel online prijsvergelijkers die voldoen aan de bepalingen van het charter krijgen het ‘kwaliteitslabel CREG’ toegekend.
Mijnenergie.be is pas de tweede online vergelijker van elektriciteits- en aardgasprijzen die het CREG-kwaliteitslabel krijgt. Aan die toekenning gingen o.a. grondige controles en logische rekenkundige tests van de prijsvergelijking vooraf. De certificering geldt voor twee jaar. Tijdens die periode dient de prijsvergelijkingswebsite alle bepalingen van het charter strikt na te leven en aan de controles van de CREG te voldoen.
Kristof De Paepe, Business Manager bij Mijnenergie.be: “De CREG moedigt transparantie op de energiemarkt aan. Mijnenergie.be biedt de consument de gelegenheid om op een open en objectieve manier de tarieven van de energieleveranciers naast elkaar te leggen. Dat we nu ook het CREG-kwaliteitslabel ontvangen, stemt ons uiteraard tevreden en biedt onze bezoekers een extra garantie op een kwalitatieve prijsanalyse én een maximale besparing.”
Grootste commerciële prijsvergelijker
Mijnenergie.be is de grootste commerciële prijsvergelijker voor elektriciteit en aardgas van het land. Vorig jaar veranderden maar liefst 208.003 Vlaamse gezinnen van leverancier via de online tool. Dat is een stijging van 43,25% ten opzichte van 2019.
Mijnenergie.be was op die manier goed voor 16,85% (+5,25%) van de huishoudelijke leveranciersoverstappen in Vlaanderen. Die sterke groeicijfers wijzen erop dat steeds meer consumenten zich bewust zijn van de opportuniteiten op de energiemarkt.
Tot 1.000 euro prijsverschil voor elektriciteit en aardgas
Ook de CREG zelf raadt consumenten aan regelmatig het marktaanbod te vergelijken met het huidige contract. Laurent Jacquet, directeur controle prijzen en rekeningen bij de CREG stelt vast: “Sommige aardgasproducten zijn op jaarbasis tot 700 euro duurder dan het goedkoopste product op de markt. Bij elektriciteit bedraagt het verschil tussen het duurste en het goedkoopste product op de markt ongeveer 300 euro. Het is voor gezinnen en kmo’s dus nuttig na te gaan of hun energiecontract nog interessant is of niet.”
Regelmatig vergelijken loont
Ook na een leverancierswissel loont het om de energieprijzen regelmatig te blijven opvolgen. De coronacrisis zorgt bijvoorbeeld voor voortdurende prijsbewegingen op de energiemarkt. De leverancier die vandaag het goedkoopste contract aanbiedt, komt volgend jaar dus niet noodzakelijk nog als goedkoopste optie uit de bus.
De CREG vestigde eerder al de aandacht op de slapende contracten die de leverancier stilzwijgend verlengt, maar die veel duurder zijn dan het actuele marktaanbod. Een bijkomend argument om de energiemarkt actief te benaderen zijn de scherpe kortingen die leveranciers via Mijnenergie.be toekennen. Die welkomstacties resulteren vaak in een extra besparing die kan oplopen tot meer dan 200 euro per jaar.
Lees meer op Mijnenergie.be:
Bron: mijnenergie.be.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMijn auto en ik
Na 10 jaar opknappen heeft Oscar (69) veel bekijks met zijn Volvo P1800: “Er had van alles in geleefd, ratten, kippen, hele muizenfamilies”
-
Belastingmarathon
De Belastingsmarathon zit erop! Herlees hier alle gouden tips zodat jij ook duizenden euro’s kan besparen
“Met enkele kleine aanpassingen kan ik 1.500 euro besparen. Toch een aanzienlijk bedrag.” Tijdens de allereerste Belastingmarathon van HLN en VTM Nieuws stonden 50 experten klaar om meer dan 1.000 Vlamingen te helpen bij hun belastingaangifte. Herbeleef de hele dag hieronder, en kom te weten waar je zeker op moet letten. -
Mijnenergie
Accijnzen voor aardgas verhogen in juli én mogelijk ook in oktober: op welke financiële impact moet je rekenen?
Na de aankondigde accijnsstijging in juli, volgt in oktober - mogelijk - een tweede verhoging, ten gevolge van de sterk gedaalde aardgasprijzen. Al zou de impact volgens minister van Financiën Vincent Van Peteghem voor een gemiddeld gezin beperkt blijven. Mijnenergie.be vat de situatie samen. -
-
Verdien je genoeg? Doe de test: dit is het gemiddelde in jouw sector en provincie
-
Spaargids.be
Welk nettobedrag ontvang je écht van je pensioensparen? In het allerslechtste geval kan je verlies lijden
Doe je aan pensioensparen? Hoe zeker ben je dan dat je op de pensioenleeftijd het bedrag dat je verwacht ook effectief krijgt? Spaargids.be pluist de verschillende scenario’s bij het opnemen van je centen uit. -
PREMIUMBinnenkijker
“Met een simpele druk op een knop zakken de raampartijen in de grond”: in de imposante villa van Dirk lopen binnen en buiten in elkaar over
De verbluffende villa van Dirk in Heusen-Zolder maakt niet alleen furore door de riante oppervlakte van 2.000 m², maar ook door de vele technologische hoogstandjes: ramen die in de vloer verdwijnen, de bodem van het zwembad die omhoog komt en een dansvloer wordt, verwarming via glas… “Het was een droom om een huis als dit te kunnen bouwen.” -
HLN Shop
Op zoek naar een (tijdelijke) camper? Dit deelplatform voert je naar je ideale vakantiewoning op wielen