Met dit advies plan je vrije dagen slim in, voor meer opeenvolgende vakantiedagen.
Volledig scherm
Met dit advies plan je vrije dagen slim in, voor meer opeenvolgende vakantiedagen. © Getty Images/fStop

Plan je verlofdagen slim in: zo heb je in 2023 meer dan dubbel zoveel vrije dagen op een rij

Anciënniteit en arbeidsduurverkortingsdagen meegerekend, hebben we in België gemiddeld 29 vakantiedagen. Door daar creatief mee om te springen, kun je in 2023 heel wat opeenvolgende dagen thuis zijn. Op die manier geniet je van meer dan dubbel zoveel vrije dagen op rij.

 1. Andy Peelman (39) legt zijn geldzaken bloot: “Toen ik bij de politie werkte, reed ik al met een Maserati rond”
  PREMIUM

  Andy Peelman (39) legt zijn geldzaken bloot: “Toen ik bij de politie werkte, reed ik al met een Maserati rond”

  Andy Peelman (37), intussen één van ’s lands bekendste politiemannen, speurt vanaf vanavond mee naar wie er achter de pakken van The Masked Singer schuilen. In onze rubriek Centen en percenten liet hij een tweetal jaar geleden al in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. “Zodra het mocht, ben ik als tiener in de horeca beginnen te werken. Mijn mama had het immers niet breed.”
 2. Wanneer kan het netvlies van je oog plots scheuren?
  PREMIUM

  Wanneer kan het netvlies van je oog plots scheuren?

  Als je op NPO1 de avonturen van Erik Van Looy in de Nederlandse versie van ‘De Slimste Mens’ volgt – hij is er geen quizmaster, wél deelnemer – , zal je het gemerkt hebben: in zijn tweede aflevering droeg hij een ooglapje. De reden van het ongemak? Erik moest onder het mes omdat het netvlies van zijn oog gescheurd was. Hoe kan dat gebeuren en hoe behandel je dat? Dr. Joachim Van Calster, oogarts in het UZ Leuven, geeft meer uitleg: “Bijziendheid is een belangrijke factor die het risico op netvliesloslating verhoogt.”