Philippe met zijn vrouw Zdenicka. “Ik leerde haar 25 jaar geleden kennen op vakantie en besloot van de ene op de andere dag om te blijven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe met zijn vrouw Zdenicka. “Ik leerde haar 25 jaar geleden kennen op vakantie en besloot van de ene op de andere dag om te blijven.” © rv

Philippe (45) volgde de liefde van zijn leven naar Tsjechië: "Samen hebben we een familie-B&B uit de grond gestampt"

Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven hun hebben en houden achter te laten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Philippe Deswarte (45) wél. Op zijn twintigste liet hij Antwerpen achter zich en hielp hij in Tsjechië een B&B uitbouwen. “De muren op onze werf werden scheef gebouwd, bouwvakkers kwamen dronken werken ... maar uiteindelijk is het goedgekomen.” 

 1. "1 extra portie zuivel verkleint kans op botbreuken en heupletsels op oudere leeftijd": op welke leeftijd eet je best welke hoeveelheid zuivel? En waarom?
  PREMIUM

  "1 extra portie zuivel verkleint kans op botbreuken en heuplet­sels op oudere leeftijd": op welke leeftijd eet je best welke hoeveel­heid zuivel? En waarom?

  Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we onder één portie zuivel? En hoeveel porties consumeer je best per leeftijd om het risico te beperken?
 2. “Zonder dat je het weet, steelt en verkoopt men je diepste geheimen”: privacy-expert wil strengere regels voor Google en co
  PREMIUM

  “Zonder dat je het weet, steelt en verkoopt men je diepste geheimen”: privacy-ex­pert wil strengere regels voor Google en co

  De moderne technologie is handig, maar maakt ons ook kwetsbaar voor misbruik en knaagt aan onze privacy. “Data, informatie over jou en iedereen die gebruikmaakt van nieuwe technologie, is handelswaar geworden”, zegt de Britse advocaat en privacyspecialist Jamie Susskind in Primo. “Big Brother houdt je overal in de gaten en smijt zonder toestemming al je persoonlijke gegevens op de datamarkt. Tijd om dit te reguleren.”