De driegevelvilla is gebouwd in 1929 en staat op de lijst met bouwkundig erfgoed. Paulien De Lange (35) woont hier met haar man Wouter D’Haene (39) en hun dochter Jeau (5).
Volledig scherm
PREMIUM
De driegevelvilla is gebouwd in 1929 en staat op de lijst met bouwkundig erfgoed. Paulien De Lange (35) woont hier met haar man Wouter D’Haene (39) en hun dochter Jeau (5). © Grégoire De Poorter

Pauline (35) woont in een beschermde villa op 150 meter van zee: “We hebben twee logeerkamers voor vrienden, in het weekend lijkt het hier soms een B&B”

Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzonder huis. Zonder het van elkaar te weten, droomde het echtpaar Paulien De Lange (35) en Wouter D’Haene (39) van een huis in De Haan. Op 150 meter van het strand renoveerden ze een van de beschermde woningen in De Concessie. “Binnen mochten we wel ons ding doen en gooiden we de indeling om.”

 1. BINNENKIJKER. Véronique (65) woont boven de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel: “Als je hier binnenwandelt, waan je je in een ander universum”
  PREMIUM
  Brussel

  BINNENKIJ­KER. Véronique (65) woont boven de Koninklij­ke Sint-Hubertusga­le­rij­en in Brussel: “Als je hier binnenwan­delt, waan je je in een ander universum”

  De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in het centrum van Brussel staan dan wel synoniem aan toeristen en handelszaken, de galerijen doen toch vooral wenkbrauwen fronsen dankzij hun glansrijk decor. Wat weinig mensen weten is dat er boven die koninklijke promenade, stijlvolle cafés en luxewinkels ook een 50-tal appartementen liggen. We kloppen aan bij Véronique Toefaert (65), die al twintig jaar onder het glas van de galerijen woont. “Ik ga hier nooit meer weg.”
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?