Patsy Delarue
Volledig scherm
PREMIUM
Patsy Delarue © Steven Richardson

Patsy (56) twijfelt of ze verdergaat met haar passie of terugkeert naar het onderwijs: “Ik heb nog een spaarpotje, maar dat wordt niet meer aangevuld”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Als leerkracht verdiende Patsy (56) 2.400 euro netto, maar sinds ze koos voor haar grote liefde houtsnijden moet ze het met een pak minder stellen, en dat baart haar zorgen. “Ik volg mijn passie maar verdien 1.000 minder euro.”

 1. Hoe ingrijpend heeft corona onze economie en gedrag veranderd? En hoe zullen wij dat voelen? Onze geldexperte blikt vooruit
  PREMIUM

  Hoe ingrijpend heeft corona onze economie en gedrag veranderd? En hoe zullen wij dat voelen? Onze geldexper­te blikt vooruit

  Oudejaar vierden we in onze bubbel en digitaal, meetings houden we via Zoom of Skype, pakjes werden nog nooit zo vaak online besteld en reizen doen we vooral in eigen land: de digitalisering nam nog nooit zo’n grote stappen vooruit. En dat heeft vérstrekkende gevolgen op onze economie. Wie zullen de grote verliezers en winnaars zijn? En hoe zullen wij dat voelen? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit. “Nu al worden de ‘roaring twenties 2.0' voorspeld, een periode van losbandigheid en rijkdom. Dat lijkt zeker mogelijk. Maar die zure appel, daar zijn we nog niet door.”
 2. Lenka kocht op haar 23ste al een huis en moet nu erg spaarzaam leven: “Mijn ouders zeiden altijd dat huren weggesmeten geld is”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Lenka kocht op haar 23ste al een huis en moet nu erg spaarzaam leven: “Mijn ouders zeiden altijd dat huren weggesme­ten geld is”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Lenka Van Hemelryck (23) is opgevoed met het idee dat je altijd moet sparen, een boodschap die haar heel goed van pas komt nu ze als jonge vrouw in haar eentje een huis heeft gekocht. “Zelfs als ik drie euro uitgeef in het Kruidvat, schrijf ik dat op in een boekje om mijn uitgaven bij te houden.” Ze vertelt openhartig hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"