Philip en Michelle met hun zonen Vincent en Louie.
Volledig scherm
PREMIUM
Philip en Michelle met hun zonen Vincent en Louie. © Steven Richardson

Pas toen ze een tweede kind kregen, beseften Philip (43) en Michelle (38) dat Vincents slaapgedrag abnormaal was: “Hij bleek slaapapneu te hebben”

Om de opvoeding van hun kinderen te kunnen combineren met hun fulltime jobs zorgen Philip en Michelle voor een gelijkwaardige taakverdeling. Allebei zetten ze zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en gezond eten voor hun kinderen Louie en Vincent centraal.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Mild ouderschap of streng opvoeden met straffen? “Een kind dat regelmatig wordt geslagen, heeft meer kans om een angststoornis te ontwikkelen”
  PREMIUM

  Mild ouderschap of streng opvoeden met straffen? “Een kind dat regelmatig wordt geslagen, heeft meer kans om een angststoor­nis te ontwikke­len”

  Met zijn boek ‘Mogen we nog wel straffen?’ stelt Philippe Noens, pedagoog en lector Gezinswetenschappen aan hogeschool Odisee, zichzelf en elke ouder de heikele vraag of de pedagogische tik – en bij uitbreiding straffen – al dan niet verantwoord is anno 2022. “In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, voeden jonge ouders hun kinderen best streng op. En 40 procent keurt een pedagogische tik niet per definitie af”, aldus Noens, die vindt dat grenzen stellen ook kan zonder geweld.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.