Tennisexpert Filip Dewulf (links in beeld).
Volledig scherm
PREMIUM
Tennisexpert Filip Dewulf (links in beeld). © Photo News

Padel is het snelst groeiende spel ter wereld: onze tennisexpert vertelt alles wat je moet weten als je ermee wil beginnen

Afgelopen jaar kwamen er maar liefst 135 padelterreinen bij, enkel in Vlaanderen. “Bij veel clubs zijn de terreinen zelfs de hele dag door bezet”, aldus onze tennisexpert Filip Dewulf. Maar waarom is padel, de mix tussen tennis en squash, nu zo populair? Wat zijn de spelregels en wat moet je weten als je ermee wil starten? Onze tennisexpert legt uit.

5 reacties

 • Marie Rose Van der Haeghen

  5 maanden geleden
  Zouden ze enkel mogen toelaten in industriegebieden , veel te veel geluidshinder .
 • michel vandewiele

  7 maanden geleden
  De groei en organisatie van dit spel moet wel dringend in toom gehouden worden als men een wildgroei wil vermijden, Belgie kennende. Het is trouwens al begonnen.
 • Marcel Vanalderweireldt

  9 maanden geleden
  Padel is geen tennis! Je zit er in een aquarium te spelen, terwijl tennis in open lucht is, en toch mogen wij - tennisspelers - niet tennissen en padelspelers wèl.
 • Geert Peeters

  10 maanden geleden
  Geweldige investering; Je terreintje is op minder dan een jaar terug verdiend, daarna is het kassa-kassa. Is voor uitbater veel goedkoper dan een tennisterrein: Is 2x kleiner dan een tennisterrein, behoeft nauwelijks onderhoud en geen jaarlijkse heraanleg, altijd 4 spelers/terrein dus verhuurprijs veld ligt hoger dan bij tennisterrein, 4 spelers/drinkers voor bijhorende horeca,...
 • Pieter Schrooten

  10 maanden geleden
  Leuke sport, maar je wil er wel niet naast wonen want maakt hels veel lawaai de ganse dag lang.