HOT: Healthy (of Happy), Opportunity rich en Time rich
Volledig scherm
HOT: Healthy (of Happy), Opportunity rich en Time rich © Getty Images

Optimale balans vinden tussen je werk, gezondheid en vrije tijd? Zo pak je dat aan

SparenWanneer het over financiële onafhankelijkheid gaat, heeft HOT niks met je uiterlijk te maken. De afkorting staat immers voor Healthy (of Happy), Opportunity rich en Time rich. Bij de HOT-beweging gaat het erom een optimale balans te vinden tussen je werk, gezondheid en vrije tijd. Spaargids.be gaat na hoe ze dat concreet aanpakken.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Vlaamse stadsgids Ann (54) woont al 20 jaar in Barcelona: “Mensen werken hier hard, maar genieten ook volop”
  PREMIUM

  Vlaamse stadsgids Ann (54) woont al 20 jaar in Barcelona: “Mensen werken hier hard, maar genieten ook volop”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Ann Sleebus (54) uit Mol wist al op jonge leeftijd dat ze niet in België zou blijven en vond twintig jaar geleden een nieuwe thuis in Barcelona. “Ik heb hier geleerd om te genieten van het moment, dankbaar te zijn en minder te klagen.”