rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

“Opgezwollen vingers kunnen een teken van hartfalen zijn”. Professor legt ook uit wat je eraan kan doen

Koning Charles is wellicht ’s werelds bekendste persoon met worstenvingers, maar hij is lang niet de enige die aan deze aandoening leidt. “Ik schat dat een tiental mensen op de honderd kampen met gezwollen vingers”, zegt professor Dirk Devroey (VUB). Maar hoe ontstaan zulke dikke vingers precies? Is het gevaarlijk? En wat kan je ertegen doen?

 1. 85% minder plastic in de oceanen tegen 2050? Volgens deze Oekraïense onderzoekster is dat mogelijk
  PREMIUM

  85% minder plastic in de oceanen tegen 2050? Volgens deze Oekraïense onderzoek­ster is dat mogelijk

  Nog nooit zat er wereldwijd zoveel plastic afval in onze rivieren en oceanen. Dat bleek recent nog uit een wetenschappelijke studie gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift ‘PLOS One’. Maar er is goed nieuws. Want volgens de Oekraïense wetenschapster Maryna Strokal (Wageningen Universiteit) kunnen we het tij keren. “We kunnen heel wat watervervuiling voorkomen. Wereldwijd kan aan het einde van deze eeuw zelfs 95 procent ervan weggewerkt zijn.”
 2. Waarom kom je zoveel bij vanaf 35 jaar en wat kan je ertegen doen? Voedingscoach deelt 7 eettips om je vetverbrandingsoven in gang te houden
  PREMIUM

  Waarom kom je zoveel bij vanaf 35 jaar en wat kan je ertegen doen? Voedings­coach deelt 7 eettips om je vetverbran­dings­oven in gang te houden

  “Om gezond te zijn, moet je je metabolisme boosten", lezen we vaak. Maar wat is dat metabolisme? En kan je dat zelf beïnvloeden? “Voeding- en levensstijlkeuzes maken of kraken het”, legt voedingscoach Anntje Peeters uit. “Als je voeding schrapt, bijvoorbeeld door te vasten, komt het in een toestand van stress terecht, met slechte gevolgen op lange termijn.” Ze vertelt alles over het metabolisme en deelt 7 tips om die vetverbrandingsoven in gang te houden op élke leeftijd.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. “Dit gaat puur over wie 100% de controle heeft”: wat zijn de gevolgen voor klanten en aandeelhouders als Telenet van de beurs wordt gehaald?
  PREMIUM

  “Dit gaat puur over wie 100% de controle heeft”: wat zijn de gevolgen voor klanten en aandeelhou­ders als Telenet van de beurs wordt gehaald?

  Het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Liberty Global lanceerde vandaag een bod op Telenet. De onderneming wil Telenet zo volledig van de beurs halen. Per aandeel biedt het bedrijf 22 euro. Maar wat betekent dat precies voor jouw telecomfactuur? En wat moet je doen als je zelf een aandeel hebt van Telenet? Wij vroegen raad aan onze geldexpert Pascal Paepen. “Besef dat er ook zoiets bestaat als een uitrookbod.”