Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images / Jan De Meuleneir/Photo News

"Ook als je thuiswerkvergoeding ontvangt, kan je nog kosten als beroepskost inbrengen": fiscaal expert beantwoordt lezersvragen over je belastingaangifte

Ook fiscaal was 2020 een jaar zoals geen ander. In onze belastingreeks legde onze geldexpert Michel Maus al uit hoe je je aangifte invult van vak I tot en met XXII. Toch zitten nog heel wat Belgen met vragen. Welke ex-partner moet opdraaien voor de belastingen op het onderhoudsgeld? En moet je nog bijbetalen op de uitkering voor je corona-ouderschapsverlof? Michel Maus beantwoordt vandaag de belastingvragen die lezers instuurden over gezin en werk en hij merkte al meteen een fout op in een vereenvoudigde aangifte.  

 1. "Hou altijd al je bonnetjes bij": onze fiscaal expert legt uit hoe je het meeste haalt uit je belastingen
  PREMIUM

  "Hou altijd al je bonnetjes bij": onze fiscaal expert legt uit hoe je het meeste haalt uit je belastin­gen

  Ook fiscaal is 2020 geen jaar als een ander. En dus is de hulp van fiscaal expert Michel Maus welkom bij het invullen van je belastingaangifte. Of bij het nakijken ervan. Want één ding is wél hetzelfde als vorig jaar: als je een vooraf ingevulde belastingaangifte krijgt, kijk je die maar beter heel goed na. In dit laatste deel vertelt hij hoe je je inkomsten precies moet aangeven. “Zorg dat er geen onaangename verrassingen opduiken.”
 2. Ervaren zorgkundige geeft raad aan starters: “Het is niet omdat je alleen bent bij een cliënt, dat je er alleen voor staat”

  Ervaren zorgkundi­ge geeft raad aan starters: “Het is niet omdat je alleen bent bij een cliënt, dat je er alleen voor staat”

  Corona heeft ons nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt: enthousiast personeel in de zorg is onmisbaar, maar moeilijk te vinden. In België zijn er zo’n 110.000 zorgkundigen aan het werk, toch blijft het een knelpuntberoep. Jobat.be vroeg aan zorgkundige Patricia Van Beversluys (52), een rot in het vak, wat haar job nu precies inhoudt en wat je moet weten als je zo’n carrière ambieert.