Björn Cocquyt.
Volledig scherm
PREMIUM
Björn Cocquyt. © rv./Steven Richardson

“Ooit was hier het Armhuis voor minderbedeelde kinderen”: In deze originele panden kun je nu wonen

Ooit van gedroomd om te wonen in een voormalige school, kerk, kasteel, fabriek of ander groot gebouw? Tal van zulke gebouwen komen leeg te staan en krijgen na herbestemming een nieuw leven. Je krijgt dan te kans om te wonen in een pand vol geschiedenis, met grote erfgoedwaarde. “Maar als je zelf zo’n gebouw koopt om een nieuwe bestemming aan te geven, kun je maar beter goed voorbereid zijn”, zegt woonexpert Björn Cocquyt.

 1. Op huizenjacht in… Koekelare: “Landelijk, niet te duur en op een boogscheut van centrumsteden, dat is de max”
  PREMIUM
  Koekelare

  Op huizen­jacht in… Koekelare: “Landelijk, niet te duur en op een boogscheut van centrumste­den, dat is de max”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week neemt Jeffrey Sinnaeve van Vastgoed Sinnaeve ons mee door Koekelare. “Een bruisende gemeente waar het gezellig vertoeven is. Een ideale uitvalsbasis richting kust, stad of natuur.” Ontdek alle andere afleveringen van onze reeks Huizenjacht.
 2. Van buitenaardse invasie tot Gwyneth Paltrow’s intiem advies: deze nieuwe streamingtoppers moet je absoluut zien

  Van buitenaard­se invasie tot Gwyneth Paltrow’s intiem advies: deze nieuwe streaming­top­pers moet je absoluut zien

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series. Dit weekend vullen we onze Kijkgids onder meer aan met het derde seizoen van het op Rupert Murdochs zakenimperium geïnspireerde ‘Succession’ (Streamz), advies voor tussen de lakens van Gwyneth Paltrow in ‘Sex, Love & Goop’ (Netflix) en ‘Inside Job' (Netflix), een must-see voor fans van satirische animatie. Dit is onze streaming top 5!