Huizen met tuin
Volledig scherm
PREMIUM
Huizen met tuin © rv

Onze woonexpert waarschuwt verkopers: "Een tuin verhoogt de waarde van een woning, op voorwaarde dat die er netjes bij ligt”

Deze periode van het jaar is traditioneel een prima moment om je huis te verkopen. Dat geldt zeker voor woningen met een tuin, want die staan nu op hun mooist en dat is een extra troef om uit te spelen. Sinds corona is voor 4 op de 10 eigenaars de tuin de belangrijkste plek. Maar hoeveel kost een huis met een mooi stukje grond erbij? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt vergelijkt het aanbod in de verschillende provincies. “De prijs per vierkante meter grond heeft de grootste invloed op het totale kostenplaatje.”

 1. Instapklare, goed gelegen huizen ontzettend populair volgens onze woonexpert: deze pareltjes worden verkocht via een biedsysteem
  PREMIUM

  Instapkla­re, goed gelegen huizen ontzettend populair volgens onze woonexpert: deze pareltjes worden verkocht via een biedsys­teem

  Een huis wordt nog maar zelden per opbod verkocht via de klassieke openbare verkoop in een achterzaaltje van het dorpscafé. Meer dan ooit verandert vastgoed van eigenaar via een (online) biedsysteem, met een richt- of vanafprijs. Dat is vooral het geval met gegeerde, instapklare huizen die op die manier nog duurder worden. Onze woonexpert Björn Cocquyt toont zijn favorieten met startprijzen tussen de 219.000 en 1.200.000 euro.
 2. Vastgoedprijzen aan kust koelen wat af, maar twee gemeenten blijven fors stijgen: waar krijg je wat voor je geld?
  PREMIUM

  Vastgoed­prij­zen aan kust koelen wat af, maar twee gemeenten blijven fors stijgen: waar krijg je wat voor je geld?

  Hoewel het aantal transacties hoog blijft, koelen de prijzen van het kustvastgoed enigszins af. Na het eerste kwartaal van dit jaar kostte een flat gemiddeld 292.707 euro (+ 1,9%) en een huis 330.319 euro (- 0,30%). Maar er zijn enkele gemeenten die de trend niet volgden. Elders was er dan weer een verschil tussen de huizen- en appartementenmarkt. Hoe zijn de cijfers per gemeente, welke verklaring zit erachter en waar krijg je wat voor je geld? Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt het uit.