Reisexpert Johan Lambrechts (rechts) is enthousiast over Nederland als fietsland.
Volledig scherm
PREMIUM
Reisexpert Johan Lambrechts (rechts) is enthousiast over Nederland als fietsland. © Getty Images/ All Write

Onze reisexpert tipt zijn favoriete bestemmingen voor een fietsvakantie: “‘37.000 kilometer veilige fietspaden in Nederland”

Fietsvakanties worden altijd maar populairder. Maar waar vind je de comfortabelste fietspaden in Europa? En hoe boek je je fietsreis? Onze reisexpert Johan Lambrechts zet je op weg voor zijn drie aanraders - Nederland, Frankrijk en Duitsland - en geeft tips voor de optimale vakantie met stalen ros.

 1. Heb jij nog een reisverzekering nodig voor je vakantie? “Om beschermd te vertrekken, kunnen bestaande verzekeringen al volstaan”
  PREMIUM

  Heb jij nog een reisverze­ke­ring nodig voor je vakantie? “Om beschermd te vertrekken, kunnen bestaande verzekerin­gen al volstaan”

  Het laatste wat je wil wanneer je op reis gaat, zijn kopzorgen. Je welverdiende verlof dient net om je hoofd helemaal vrij te maken. Veel reizigers kiezen dan ook voor het comfort van een reisverzekering? Wat dekt zo’n verzekering? Wat bieden de verschillende polissen aan? En hoeveel moet dat kosten? Barbara Van Speybroeck van de beroepsvereniging van de verzekeringsondernemingen Assuralia schept duidelijkheid.
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.