Johan Lambrechts
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Lambrechts © All Write

Onze reisexpert bezoekt Nederlands natuureiland op amper anderhalf uur van Antwerpen: "Net de Provence, maar dan vlakbij”

Op zo’n 80 kilometer van Antwerpen ligt een prachtig natuurreservaat dat maar weinig Vlamingen kennen. Op natuureiland Tiengemeten, het kleinste bewoonde eiland van Nederland, word je teruggeflitst naar het 19de-eeuwse boerenleven en zie je hoe het landschap verandert in een natuurreservaat. Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt je aan welke kant van dit beschermd gebied je de meeste Schotse hooglanders en indrukwekkendste roofvogels kan spotten, waar je van de paden mag en welke activiteiten er kidsproof zijn. 

  1. Gratis je tent opslaan in meer dan 2.300 tuinen? Journaliste Sophie test het uit: “Niet voor controlefreaks”
    PREMIUM

    Gratis je tent opslaan in meer dan 2.300 tuinen? Journalis­te Sophie test het uit: “Niet voor controle­freaks”

    Vertrekken met je rugzak, zien waar de zon je brengt en kamperen in het wild is de ultieme vorm van vrijheid. Maar in België zomaar ergens je tent opslaan mag niet. Het team achter kampeerinitiatief Welcome To My Garden heeft dé oplossing: autoloos kamperen in andermans tuin, gratis en voor niks. Of: traag reizen op zijn best. Onze reisjournaliste test het uit. “Van een stadstuin met buitendouche in Knokke tot een chique villatuin met zwemvijver. Variatie troef!”