De 3D-geprinte zooltjes en kinesitherapeute Eef Lantin.
Volledig scherm
PREMIUM
De 3D-geprinte zooltjes en kinesitherapeute Eef Lantin. © Photo News

Onze redactrice test 3D-geprinte zooltjes: “Al na een paar dagen voel ik ze niet meer zitten en is ook mijn kniepijn verleden tijd”

Als we al iets positiefs hebben overgehouden aan de coronamiserie, dan is het wel dat we massaal meer begonnen te wandelen. Domper: daarmee namen ook de rug-, heup-, knie- en voetklachten toe. Maar dankzij de nieuwste (Belgische!) technologie kunnen die vaak verholpen worden met 3D-geprinte inlegzolen van Phits, op maat van je voet(afwijking). “De mogelijkheden zijn op enkele jaren tijd enorm toegenomen, zowel voor gewone gebruikers als voor sporters”, geeft kinesitherapeute Eef Lantin mee. Hoeveel kost dat en hoe gaat dat in zijn werk? We zochten het proefondervindelijk uit.

 1. Intern solliciteren: zo pak je dat aan volgens de loopbaancoach
  Groeien

  Intern sollicite­ren: zo pak je dat aan volgens de loopbaan­coach

  Wil je vooruit op professioneel vlak, hoef je daarom niet per se je huidige werkgever je C4 voor te schotelen. “Ook binnen de eigen organisatie is er vaak heel wat groeipotentieel”, verzekert loopbaancoach Bart Huwé. “Kan je binnen het eigen bedrijf je ambities waarmaken, verlies je minder tijd om jezelf in te werken, wat een voordeel oplevert voor zowel de werkgever als de werknemer.” Jobat.be kreeg enkele tips voor wie wil doorstromen/opklimmen bij zijn actuele werkgever.
 2. Steeds meer mensen kampen met ‘coronavoeten’: “Thuiswerkers paraderen hele dagen op blote voeten, slippers of kousen en ook dat zorgt voor kwaaltjes”
  PREMIUM
  Rotselaar

  Steeds meer mensen kampen met ‘coronavoe­ten’: “Thuiswer­kers paraderen hele dagen op blote voeten, slippers of kousen en ook dat zorgt voor kwaaltjes”

  Het podologisch centrum BORGinsole in Rotselaar heeft een forse stijging gemerkt van het aantal patiënten met zogenaamde ‘coronavoeten’. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die sinds corona veel meer en vaak ook langer repetitief bewegen - denk maar aan fietsen en wandelen - maar daar nu kwetsuren door ondervinden. “Onze wachttijd is momenteel vier weken, terwijl dat voordien de helft was", vertelt podoloog Paul Borgions.