Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Michel Wiegandt

Onze fiscaal expert Michel Maus over nieuwe regels voor Belgen met vastgoed in buitenland: “Of ze nu verhuren of niet: ze doen een goede zaak”

Buitenlands vastgoed zal anders belast worden en dat betekent goed nieuws voor de Belgen die een vakantiewoning hebben. Al wordt het nog een klus om ook een kadastraal inkomen vast te leggen voor vastgoed in landen waar dat systeem helemaal niet bestaat. “Daar zullen de eigenaars zelf iets moeten op vinden”, zegt onze belastingsexpert Michel Maus. 

12 reacties

 • jos meurrens

  2 weken geleden
  @Peter Dewaele: België heeft er alles mee te maken wat betreft eigendommen in het buitenland. Bvb: In Spanje betaal je de IBI, wat zoals de Belgische grondbelasting is of je nu resident bent in ES of niet ondat de eigen op spaanse bodem is. Maar binnen de EU zijn de landen onderling overeen gekomen om ALLE fiscale gegevens uit te wisselen en dit sinds 2014 als ik mij goed herinner. Gedaan om met zwart geld een villa te kopen in het buitenland.
 • Paul Peeters

  1 maand geleden
  Mooie reacties weeral. Het is niet meer dan logisch dat als men een belasting heft dat deze gelijk is los van waar de woning staat. Maar men betaald in vele gevallen ook al belasting op de buitenlandse woning in het land waar de woning staat, eigenlijk betaal je dan 2 maal? Misschien alle belastingen afschaffen in alle landen van de EU en 1 EU belasting, voor alle inwoners van de EU gelijk. Als Belg kunnen we er allen maar op voorruit gaan.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Voor de elite ,weeral goed geregeld . Bij Poetin op cursus geweest ?
 • Peter Van Dewiele

  2 maanden geleden
  Belgische staat heeft er geen zak mee te maken wat Belgen in het buitenland hebben, en al zeker niks te maken met het KI !! Altijd maar betalen!!! Kotsbeu ben ik het hier, en ben binnen een paar jaar weg!!
 • marc Deglin

  2 maanden geleden
  de wetten zijn steeds in het voordeel van de rijken. wat wil je : al die politici hebben villa's in het buitenland.
 1. De beurs, vastgoed of een extra opleiding? Onze geldexperten delen hun adviezen om dit jaar meer uit je spaargeld te halen
  PREMIUM

  De beurs, vastgoed of een extra opleiding? Onze geldexper­ten delen hun adviezen om dit jaar meer uit je spaargeld te halen

  Tijdens de eerste negen maanden van 2020 konden Belgische gezinnen gemiddeld een vijfde van hun inkomen sparen, zo becijferde de Nationale Bank. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n klein of groter spaarpotje wat voller wordt? Waar zet je best je geld op in en waar kan je ook al met een klein budget slim op inspelen? Onze geldexperten Pascal Paepen, Michel Maus, Stijn Baert, Geert Noels en Paul d’Hoore geven elk hun gouden tip waar jij je voordeel mee doet. “Investeer vooral in de toekomst.”
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil