Dacia Spring getest Joost Bolle
Volledig scherm
PREMIUM
Dacia Spring getest Joost Bolle © rv

Onze auto-expert test de goedkoopste elektrische wagen: “De Dacia Spring is dé geknipte auto voor wie de sprong naar elektrisch wil wagen”

Dacia blijft trouw aan de filosofie van het huis: het is nu ook de goedkoopste voor wie een elektrische auto wil. In september staat de Dacia Spring in de showroom, onze auto-expert Joost Bolle maakte al een proefrit. Wat mag je van deze wagen verwachten? “In dit geval is ‘goedkoopste’ geen synoniem met ‘brol’.” 

62 reacties

 • piet devlieger

  5 dagen geleden
  Inderdaad, Georges Peleman. Ik maakte hetzelfde mee met een Dacia Duster die ik meekreeg voor een proefrit. De duurste versie dan nog. Prima auto die verrassend goed reed maar na een dik half uur rugpijn tot en met en snel teruggebracht. Voor dergelijke auto's zou toch minstens de optie comfortzetels moeten bestaan.
 • Georges Peleman

  2 weken geleden
  Dacia goed? Als je graag rugpijn krijgt. Ik huurde eens een logan, nagel nieuw. Na 2u deed mijn rugpijn. Ondanks ik soms met mijn auto 2000km aan 1 stuk rij en deze heeft trouwens meer dan 500000km!
 • Harry Adriaensen

  2 weken geleden
  ja ze ! en in 1950 vinden ze de toekomst uit, een wonder, namelijk asbest, toppie. En in 1980 is het gedaan met mazout, want aardgas is de enige toekomst, top! En in 2000 is alle aardolie op ! En zonnepanelen zijn top, dat betaald zich zelf terug, 15 jaar nadat ze versleten zijn, top! En Lpg, en het vaccin, en vivaldi en het klimaat en , ze maken u wijs wat ze willen, alle gevaar komt van over de grens, uitgezonderd linkse apostelen, die verzieken het van binnenuit ! whahaaa
 • raf peeters

  2 weken geleden
  Zie het al gebeuren net zoals de zonnepanelen ,eerst schone schijn ,eens je hebt laten vangen zijn ze daar met de taksen en de accijns compenserende belastingen ,nee danke.
 • Irène Paeps

  2 weken geleden
  Voor 12000 € heb je de nieuwe Dacia Sandero benzine die unaniem door de pers geprezen wordt en die je na 5 minuten tanken minstens 800 km ver brengt.
 1. Laat je niet vangen aan de promopraatjes van autoverkopers: onze auto-expert over de nadelen van elektrische wagens
  PREMIUM

  Laat je niet vangen aan de promopraat­jes van autoverko­pers: onze au­to-ex­pert over de nadelen van elektri­sche wagens

  Over de elektrische auto hoor je meestal niets dan voordelen van zowel verkopers als van chauffeurs die er al mee rijden. Onze auto-expert Joost Bolle vindt ook dat de elektrische auto zijn plaats in ons autolandschap verdient. Maar hij vraagt zich af waarom automerken en -verkopers niet wat eerlijker kunnen zijn over de nadelen - die er wel degelijk ook zijn. Hij belicht de vijf belangrijkste. “Elektrisch rijden is lang niet altijd goedkoper.”
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"