Je zonnepanelen sneeuwvrij maken, is dat eigenlijk wel nodig?
Volledig scherm
PREMIUM
Je zonnepanelen sneeuwvrij maken, is dat eigenlijk wel nodig? © Getty Images

“Ontdooi nu je diepvries én reinig je tapijten”: zo kan de winterprik voor jou voordelig zijn

Wat kan je doen om de winterprik aangenamer te maken voor je planten, huisdieren en jezelf? Heeft het zin om zonnepanelen sneeuwvrij te maken? Is het te laat om jouw buitenplanten te redden? En hoe slaag je er zelfs in om je voordeel te doen bij deze koudegolf? Enkele experts aan het woord. “Bij lage temperaturen renderen zonnepanelen optimaal.”

14 reacties

 • Mario Adams

  1 jaar geleden
  Hier in Ronse sneeuwt het goed en er ligt zo'n 2 à 3 cm. Eerste keer sinds ik hier woon dat het sneeuwt en in dit landschap is het prachtig.
 • Stefanie van Dijk

  1 jaar geleden
  Winterprik aangenamer maken? En dan komen ze af met allerlei klussen waar ik helemaal niet op zit te wachten! Zonnepanelen sneeuwvrij maken; hooguit als de sneeuw dagen gaat blijven liggen. Diepvries ontdooien; nu al geen zin in. Tapijt reinigen; gelukkig heb ik dat niet
 • Marianne Foert

  1 jaar geleden
  Waar sneeuw? Er valt iets in de buurt van Lubbeek en de enige plaats waar er een mm sneeuw ligt is op de zonnepanelen van de buren. Voor de rest weeral heel erg overroepen allemaal.
 • Geert Van de Moortele

  2 jaar geleden
  Ik spuit er warm water op vermengd met schoonmaakazijn om ze te ontsmetten als er sneeuw of rijm ligt op mijn zonnepanelen.
 • Jan De Greef

  2 jaar geleden
  Kom van dat dak af.