Jade (42) en Kristof (48) kozen voor ruimte en licht in dichte stadswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Jade (42) en Kristof (48) kozen voor ruimte en licht in dichte stadswijk. © Maarten De Bouw

“Ons valnet met zicht door het dakvenster kan wel duizend kilo dragen: binnenkijken in het ‘glazen huis’ van Jade (42) en Kristof (48)

BinnenkijkerElke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzonder huis. In een stadswijk waar iedereen dicht op elkaar woont, bouwen Jade en Kristof een achtergevel vol glas. Dankzij enkele slimme ingrepen behouden ze toch hun privacy. En de grootste verrassing vind je binnenshuis, met een valnet op de tussenverdieping. 

  1. Groentekok Frank Fol test schilmesjes en deelt zowel een 2 als een 10 uit: “Deze kost amper drie euro, maar is zijn geld niet waard”
    PREMIUM

    Groentekok Frank Fol test schilmes­jes en deelt zowel een 2 als een 10 uit: “Deze kost amper drie euro, maar is zijn geld niet waard”

    Als er één hulpmiddel onmisbaar is in de keuken, is het wel een aardappelmesje, maar velen springen te nonchalant om met hun snijmateriaal, vindt Frank Fol, officieel dé Groentekok van België. “Een goed mesje dat meteen na gebruik wordt schoongemaakt, gaat levenslang mee”, gelooft hij. En daarvoor hoef je niet per se te investeren in het duurste exemplaar op de markt, blijkt uit zijn test. De kok nam tien exemplaren onder de loep: van Brabantia tot een mesje van Hema.