René (68) bij zijn huis in Nieuwkerken-Waas.
Volledig scherm
PREMIUM
René (68) bij zijn huis in Nieuwkerken-Waas. © © Eddy Vangroenderbeek

Ondanks de mindere energiescore zal de woning van René (68) en Lucia (68) snel verkocht raken: “Niet veel rijhuizen hebben zo'n groot perceel”

Benieuwd hoeveel je woning waard is? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Filip Vereecken van Edelimmo een huis in Nieuwkerken-Waas, een dorp waar de huizen al een poosje vlot van de hand gaan. De gevel van de rijwoning met een typische seventieslook is met 9m15 opvallend breed. “Daardoor is er ook uitzonderlijk veel lichtinval.”

 1. “200.000 euro meer dan verwacht”: schrijnwerker Bram (38) valt bijna van zijn stoel als hij hoort hoeveel zijn zelf gerenoveerde huis waard is
  PREMIUM

  “200.000 euro meer dan verwacht”: schrijnwer­ker Bram (38) valt bijna van zijn stoel als hij hoort hoeveel zijn zelf gerenoveer­de huis waard is

  Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Sarah Janssens van ERA Renomar een herenhuis in Herentals, dat heel wat troeven heeft die kunnen worden uitgespeeld bij een eventuele verkoop. “Toen wij het huis kochten, was het een krot, maar als schrijnwerker werd het mijn visitekaartje.”
 2. Spaar geld uit door zelf brood te bakken: topbakker deelt 9 tips om er een succes van te maken
  PREMIUM

  Spaar geld uit door zelf brood te bakken: topbakker deelt 9 tips om er een succes van te maken

  De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.”