Getty Images, Reni
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images, Reni

Nu regen opslaan om deze zomer te besparen op je waterfactuur? Experts belichten de mogelijkheden

Het ziet ernaar uit dat er deze zomer nog velen op reis zullen gaan in eigen tuin. Dat zal onze waterfactuur ongetwijfeld doen stijgen. Dagelijks je gazon en bloemperken besproeien, een opblaasbaar zwembad vullen en waterspelletjes spelen: een regenwaterput kan dan helpen. Maar welke kies je dan: beton of plastic? En zijn er nog goedkopere mogelijkheden? Enkele experts zetten alles op een rijtje en berekenen het kostenplaatje. “De regenwater­zak is een bijzonder, maar wel een interes­sant alterna­tief.”

 1. "Liefst 80 procent van de Vlaamse gezinnen heeft last van hard en kalkrijk water": zo verbeter je de kwaliteit van je kraantjeswater
  PREMIUM

  "Liefst 80 procent van de Vlaamse gezinnen heeft last van hard en kalkrijk water": zo verbeter je de kwaliteit van je kraantjes­wa­ter

  Kalkaanslag op je kranen, je koffiezetapparaat,...: het ziet er niet alleen niet uit, het kan er ook voor zorgen dat je facturen oplopen en je toestellen sneller stukgaan. “Maar liefst 80 procent van de Vlaamse gezinnen heeft last van hard en kalkrijk water”, zegt Francis Montefesta, expert waterbehandeling bij Bayard Europe. Moeten we dan allemaal een waterverzachter plaatsen? Of kan je op nog andere manieren de kwaliteit van je kraantjeswater verbeteren?
 1. Isabelle (41) en Pedro (50) geven hun passie voor lezen door aan hun kinderen: “Via kinderboeken leren ze heel wat normen en waarden”
  PREMIUM

  Isabelle (41) en Pedro (50) geven hun passie voor lezen door aan hun kinderen: “Via kinderboe­ken leren ze heel wat normen en waarden”

  Dankzij de leergierigheid van hun middelste zoon werd het gezin van Isabelle en Pedro er eentje met drie boekenwormen. In hun opvoeding staan plezierige gezinsactiviteiten centraal, waarvan lezen ieders favoriet is. “Door zich te verliezen in verhalen leren Jack, Louic en Jérôme mooie waarden en deugden en leren ze omgaan met moeilijke situaties", vertelt Isabelle. “Alleen aan het samenspelen met drie is nog wat werk.”