Kate Bush was in de jaren 80 razend populair, en maakt nu een comeback dankzij tv-serie ‘Stranger Things’.
Volledig scherm
Kate Bush was in de jaren 80 razend populair, en maakt nu een comeback dankzij tv-serie ‘Stranger Things’. © TV Times

Nu Kate Bush na 37 jaar weer in de hitlijsten staat: waarom is muziek uit onze jeugd zo speciaal voor ons?

Kate Bush (63) staat terug aan de top van de hitlijsten met ‘Running Up That Hill’, een liedje uit 1985, dankzij de Netflix-reeks ‘Stranger Things’. Een leuke ontdekking voor veel jongeren, en een flinke portie nostalgie voor kinderen uit de jaren 80. Maar wat is de reden dat muziek uit onze jeugd een speciaal plekje in ons hart, of beter gezegd onze hersenen, heeft veroverd? Is het omdat de liedjes toen inderdaad beter waren of is er iets anders aan de hand? Een recente studie, gepubliceerd in ‘Music and Science’, biedt een antwoord op deze intrigerende vraag.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. De ultieme food-checklist voor de camping van Pukkelpop: wat mag niet op het terrein? En wat kan je snel klaarmaken?

  De ultieme food-check­list voor de camping van Pukkelpop: wat mag niet op het terrein? En wat kan je snel klaarmaken?

  Ongeacht de regenbuien of de zonnige temperaturen: deze week is het op de festivalagenda tijd voor Pukkelpop. Maar wat mag je meenemen naar het campingterrein van eten? En kan dat iets meer zijn dan de typische snel-klaar-opties? HLN Eten stelde een checklist samen ter inspiratie voor wanneer je naar de winkel gaat én chef Gilles Draps deelt 4 campingrecepten met een snufje rock-'n-roll. “Op dag één kan het al ietsje meer zijn, dan is je koelbox zijn naam nog waardig.”