Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Nu hoe langer hoe meer politiezones het verbieden: wat je moet weten over lachgas? “Lippen, mond, keel en longen kunnen bevriezen”

Lachgasmisbruik is in opmars bij jongeren en dat merk je niet alleen aan rondslingerende lege patronen, inbeslagnames en wijzigende politiereglementen, maar ook aan spoedopnames met bevroren lippen, longen en benen. Hoe wordt het gebruikt? Kan je merken of je kinderen ermee aan het experimenteren zijn? En wat kunnen de gevolgen zijn? Tien vragen aan Tom Evenepoel van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs waarmee je alles meekrijgt wat je moet weten over lachgas.  

2 reacties

 • Mario Rits

  1 week geleden
  @Michel Philippe: Ik kan het gebruik hiervan wel begrijpen, alhoewel ik het zeker niet goedkeur ... Wat heeft de jeugd tegenwoordig nog, zeker in de steden? Geen fuiven, beknot worden in uw sociale contacten net wanneer ze die het hardst nodig hebben, ganse dagen achter de laptop leeskringen (maw in huis opgesloten zitten). We hebben hier 2 tienerjongens zitten die maar wat blij zijn dat ze wat natuur en uitdaging in de buurt hebben, om zich af te reageren. Wat als er geen alternatief was?
 • Michel Philippe

  1 week geleden
  Waarom uw gezondheid riskeren voor een kortstondig genot ? Beluister liever een muziekstuk op youtube die ge graag hoort. Uw brein zal gratis het gelukshormoon serotonine aanmaken zonder schadelijke nevenwerkingen.
 1. Britse prof bestempelt alcohol als puur vergif: “Eigenlijk drink je het best niet meer dan 2 glazen wijn ... per jáár!”
  PREMIUM

  Britse prof bestempelt alcohol als puur vergif: “Eigenlijk drink je het best niet meer dan 2 glazen wijn ... per jáár!”

  Omdat het afgelopen jaar afgrijselijk was. Omdat we helemaal alleen zijn. Omdat we ‘binnenkort’ weer met veel mogen zijn. Redenen genoeg om te drinken, maar voor de Engelse verslavingsexpert David Nutt is geen enkele goed genoeg. “Als het nu op de markt zou worden gebracht, zouden we het een harddrug noemen en verbieden.” Mogen we dan nooit nog een glaasje nuttigen? Wat zijn de gevolgen nu écht voor je gezondheid? En wanneer weet je of je verslaafd bent?
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip