rv / Steven Richardson
Volledig scherm
PREMIUM
© rv / Steven Richardson

Nu al water besparen tegen de droogte? Onze tuinexperte legt uit hoe je op originele manieren geen enkele druppel verloren laat gaan

Dé uitdaging voor onze tuinen wordt zonder twijfel de droogte. Maar hoe zorg je ervoor dat er geen enkele druppel regenwater uit jouw tuin ontsnapt? Onze tuinexperte Laurence Machiels deelt haar beste advies. “Vang je elke druppel van een dak van 100 m² op, dan ‘oogst’ je makkelijk 60.000 liter water.”

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. Het einde van gratis grondwater dreigt: heeft het nog nut om een grondwaterput te installeren? En hoeveel kost het?
  PREMIUM

  Het einde van gratis grondwater dreigt: heeft het nog nut om een grondwater­put te installe­ren? En hoeveel kost het?

  Het ziet ernaar uit dat er deze zomer nog velen op reis zullen gaan in eigen tuin. Dat zal onze waterfactuur ongetwijfeld doen stijgen. Voor velen dé reden om een grondwaterput te laten installeren. De afgelopen jaren is de vraag maar liefst vervijfvoudigd. Maar is een grondwaterput wel zo'n goede oplossing tegen het tekort aan drinkbaar water in de zomer en een torenhoge waterfactuur? En wat kost het om zo’n grondwaterput te laten boren? Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af