Wat kan je doen als je niet kunt inslapen?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat kan je doen als je niet kunt inslapen? © Getty Images

“Night terror ziet er verontrustend uit, maar is onschuldig”: slaapspecialist bespreekt vaak voorkomende slaapproblemen en oplossingen

Onze redactie doorheen de jaren heel wat vragen gekregen over tal van slaapproblemen waar mensen mee worstelen. Johan Newell, psychiater en somnoloog bij het UVC Brugmann Brussel, bespreekt de meest voorkomende nachtelijke stoorzenders, van snurken en piekeren tot praten of roepen. “Vijftien jaar is lang om op je man te schelden. Dat kan voor niemand prettig zijn.”

0 reacties

  1. 1 op 7 gebruikt soms slaapmiddelen, maar is dat wel veilig? “Welk middel voor jou geschikt is, hangt af van de omstandigheden”
    PREMIUM

    1 op 7 gebruikt soms slaapmidde­len, maar is dat wel veilig? “Welk middel voor jou geschikt is, hangt af van de omstandig­he­den”

    Ongeveer één op de zeven mensen grijpt wel eens naar slaappillen voor een betere nachtrust. “In woonzorgcentra gaat het zelfs om één op de drie”, weet Gert Laekeman, emeritus hoogleraar aan de KU Leuven, departement Farmacologie en Farmacotherapie. De professor geeft meer uitleg bij de verschillende soorten slaappillen, hoe je ermee moet omgaan en wat de risico's zijn. “Ga eerst en vooral op zoek naar de oorzaak van je slechte slaap.”