Volledig scherm
PREMIUM
© cottonbro via Pexels

Nieuwe televisie nodig nu Telenet analoge tv stopzet? Onze techexpert vertelt hoe je de beste smart-tv kiest

Is jouw oude beeldbuis aan vervanging toe nu Telenet vanaf maart een einde maakt aan televisie kijken via de gewone kabel, maar geen idee hoe te beginnen aan je zoektocht? Onze techexpert legt uit waar je allemaal moet op letten als je een smart-tv wil kopen. Voor welk merk kies je? Wat betekenen afkortingen als 4K, OLED en QLED? En vooral: wat krijg je voor welk budget?

15 reacties

 • Hilkens Björn

  1 maand geleden
  Ik heb een Android TV decoder van Proximus, dus ik heb geen smart tv nodig. Kodi en een VPN erop, dan kan je zenders van over de hele wereld kijken.
 • Bart De Groote

  1 maand geleden
  Je kan perfect blijven je oude toestel gebruiken, ook als je geen decoder hebt of wil. Quasi alle toestellen < 15 jaar oud hebben een zogenoemd "CI+ slot". Daarvoor kan je bij Telenet een kaartje kopen, en dan gebeurt de digitale decodering door je eigen TV. Dat kaartje is een EENMALIGE kost van ongeveer 65 euro. Dan werkt alles weer als "vanouds", maar wel digitaal, dus met een betere beeldkwaliteit. De meer recentere toestellen (< 7 jaar) kunnen ook zelf opnemen op een externe USB harddisk.
 • Eric De landtsheer

  1 maand geleden
  Mijn tv is een fullhd van toch al wat jaren, de 'smart' erop had nooit een playstore, dus altijd al vrij waardeloos geweest... Gelukkig wel 4 hdmi poorten (1.4v genoeg voor fullhd), ik heb er een bakje met playstore dus eraan gehangen van rond 30 euro en het doet zijn ding. İPtv functioneert, nieuwskanalen online genoeg enaf en toe een film streamen. Wat moet dat meer zijn?
 • Tom Vandensavel

  1 maand geleden
  Hartelijk dank kabel voor de mooie jaren Van Pippi Langkous tot Nederlandse tv
 • Pieter Verhulst

  1 maand geleden
  Opletten met voorgeïnstalleerde browser. Vaak dikke brol. En software aanpassen vaak geblokkeerd. Gewoon afblijven. En chromecast als alternatief ook niet mijn ding. Als je al 3 toestellen moet kopen om tv te zien ?
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!