Onze motorexpert Arno Jaspers zocht uit aan welke vereisten een helm moet voldoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze motorexpert Arno Jaspers zocht uit aan welke vereisten een helm moet voldoen. © l

“Niet iedere helm is geschikt voor elk hoofd”: hoe kies je een goede motorhelm en wat verklaart het prijsverschil?

Een helm dragen op de motor is niet alleen verstandig, het is ook verplicht. De helm is tenslotte het belangrijkste onderdeel van de veiligheidsuitrusting van de rijder en passagier. Toch bestaat er soms nog onduidelijkheid over de vereisten. Onze motorexpert Arno Jaspers legt uit waarop je moet letten bij de aankoop. “Er zijn verschillende soorten keurnummers, afhankelijk van de manier van testen.”

 1. Zo zet je de perfecte kop koffie (en nee, je hebt er geen dure koffiemachine voor nodig)

  Zo zet je de perfecte kop koffie (en nee, je hebt er geen dure koffiema­chi­ne voor nodig)

  Morgen is het wereldkoffiedag, geen beter moment om eens te kijken hoe je thuis zelf even lekkere koffie als in de koffiebar zet. De koffie die je daar bestelt, proeft simpelweg niet hetzelfde als degene waarvoor je thuis op de knop duwt. Welke koffie heeft thuis het meeste kans op slagen? Welk toestel heb je daarvoor nodig en vooral: hoe creëer je dat perfecte laagje melkschuim? Barista Joke De Coninck van Black&Yellow in Antwerpen legt uit.
 2. GETEST. “Sensationeel in het zand, op het asfalt…en helaas ook qua prijs”: Onze motorexpert test de Ducati DesertX
  PREMIUM

  GETEST. “Sensatio­neel in het zand, op het asfalt…en helaas ook qua prijs”: Onze motorex­pert test de Ducati DesertX

  Ducati’s Desert is een motor die letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden afwijkt. Hij is gemaakt voor 50/50 gebruik offroad en op het asfalt, en dat is toch wel wat anders dan de sportieve baanmachines waarvoor de Italianen bekend staan. Het design mag er uiteraard weer wezen en onze motorexpert Arno Jaspers was ook onder de indruk van de prestaties: “De DesertX biedt veel toercomfort, indrukwekkende offroadcapaciteiten en toch ook de power en sensaties die je van een Duc kunt verwachten.”