Huizen en appartementen boven de 500.000 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Huizen en appartementen boven de 500.000 euro. © rv

Niet alleen in Knokke is luxevastgoed razend populair: onze woonexpert toont de riantste villa’s in elke provincie

Luxevastgoed – alle huizen en appartementen boven de 500.000 euro – doet het bijzonder goed op de woningmarkt. In good old Knokke kan het aanbod de vraag niet meer bijhouden, maar ook elders in het land spreken makelaars van een krapte. Onze woonexpert Björn Cocquyt zet de meest imposante eigendommen per provincie op een rij. 

 1. Wie knap is, verdient tot 20% meer: “Werkgevers zien hen als zelfzeker, slim en communicatief”
  PREMIUM

  Wie knap is, verdient tot 20% meer: “Werkgevers zien hen als zelfzeker, slim en communica­tief”

  Sollicitanten met een tattoo zijn niet in trek bij werkgevers, bleek gisteren uit een experiment van Dina Tersago met haar ploeg van Ze Zeggen Dat op VTM. Onze werkexpert Stijn Baert, die het experiment mee opvolgde, was niet helemáál verrast. Internationaal onderzoek toont immers aan dat je voorkomen een behoorlijke invloed heeft op je kansen op de arbeidsmarkt. Hij geeft tips uit de wetenschap voor sollicitanten wiens looks niet hun grootste troef zijn.
 2. Nu een platte buik bij het opstaan, maar vanavond helemaal opgeblazen? 2 voedingsexperts leggen uit welke voeding je best (niet) eet als oplossing
  PREMIUM

  Nu een platte buik bij het opstaan, maar vanavond helemaal opgeblazen? 2 voedingsex­perts leggen uit welke voeding je best (niet) eet als oplossing

  Veel mensen staan ‘s ochtends op met een platte buik, maar zijn tegen de avond volledig opgeblazen: iets wat vaak voor onzekerheid zorgt. “Niet alleen wat je eet, maar ook hoe je kauwt en slikt, maakt hierin een verschil”, licht diëtiste Sanne Mouha toe. Samen met maag-darmspecialist Danny De Looze (UZ Gent) licht ze toe hoe die opgeblazen buik onstaat en vooral: welke oplossingen er zijn om het te voorkomen. En wat als die niet werken?
 3. De Verhulstjes achterna in de Provence? Onze woonexpert toont tien huizen van 159.000 euro tot 85 miljoen euro
  PREMIUM

  De Verhulst­jes achterna in de Provence? Onze woonexpert toont tien huizen van 159.000 euro tot 85 miljoen euro

  Eerder deze week konden we binnenkijken in de exclusieve villa van de familie Verhulst in Saint-Tropez. Zij realiseerden de droom die vele Vlamingen koesteren om een tweede verblijf te kopen in de Provence, de meest geliefde regio in la douce France. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er op zoek naar tien aanraders, voor zij die het met minder geld moeten stellen dan de Verhulstjes, maar ook voor degenen die er (nog) warmer bijzitten.
 1. HLN SKIWEERBERICHT. Sneeuwrijke start van de paasvakantie, maar zal de zon ook schijnen?
  PREMIUM

  HLN SKIWEERBE­RICHT. Sneeuwrij­ke start van de paasvakan­tie, maar zal de zon ook schijnen?

  Het wintersportseizoen loopt stilaan op zijn einde, maar in veel skigebieden is het nog steeds heerlijk vertoeven. Er ligt nu zelfs meer sneeuw dan tijdens de kerstvakantie. De komende dagen lijkt het opnieuw volop winter in de Alpen en valt er nog een dik pak bij. Maar blijft het nadien ook nog winters of breekt de lente door? Meteoroloog Jonas De Bodt maakt een vooruitblik op het skiweer tijdens de eerste week van de paasvakantie.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.