Huizen en appartementen boven de 500.000 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Huizen en appartementen boven de 500.000 euro. © rv

Niet alleen in Knokke is luxevastgoed razend populair: onze woonexpert toont de riantste villa’s in elke provincie

Luxevastgoed – alle huizen en appartementen boven de 500.000 euro – doet het bijzonder goed op de woningmarkt. In good old Knokke kan het aanbod de vraag niet meer bijhouden, maar ook elders in het land spreken makelaars van een krapte. Onze woonexpert Björn Cocquyt zet de meest imposante eigendommen per provincie op een rij. 

 1. Vlaming loopt storm voor Ardennenvastgoed: dit koop je met een klein, gemiddeld en groot budget in de populairste dorpen
  PREMIUM

  Vlaming loopt storm voor Ardennen­vast­goed: dit koop je met een klein, gemiddeld en groot budget in de populair­ste dorpen

  Sinds corona hebben Vlamingen de Ardennen herontdekt als uitstekende bestemming voor een tweede verblijf. In de meest geliefde dorpen maken ze zelfs tussen de 30 en 40% van de kopers uit. Naast de rust en de ruimte verklaren ook de lagere prijzen het succes. Maar wat krijg je voor je geld? Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat in de vijf populairste gemeenten op zoek naar panden die je kunt kopen met een klein, een gemiddeld en een groot budget.
 2. Kinderen blijven steeds langer in ‘Hotel Mama’: kan je een financiële bijdrage vragen aan je thuiswonende zoon of dochter?
  PREMIUM

  Kinderen blijven steeds langer in ‘Hotel Mama’: kan je een financiële bijdrage vragen aan je thuiswonen­de zoon of dochter?

  Om te kunnen sparen voor een eigen stekje blijven kinderen nu al gemiddeld tot hun 26ste thuis wonen. Maar hoe moet dat als de facturen voor de ouders ook almaar duurder worden? Mag je een financiële bijdrage vragen aan je kind? En welke som is dan gerechtvaardigd? “Hun maaltijdcheques vragen kan een goed idee zijn. Het gaat dan algauw om zo’n 140 euro, en je kind zal die zelf niet zo gauw missen”, zegt financieel expert Liesje Vanneste.
 1. De Verhulstjes achterna in de Provence? Onze woonexpert toont tien huizen van 159.000 euro tot 85 miljoen euro
  PREMIUM

  De Verhulst­jes achterna in de Provence? Onze woonexpert toont tien huizen van 159.000 euro tot 85 miljoen euro

  Eerder deze week konden we binnenkijken in de exclusieve villa van de familie Verhulst in Saint-Tropez. Zij realiseerden de droom die vele Vlamingen koesteren om een tweede verblijf te kopen in de Provence, de meest geliefde regio in la douce France. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er op zoek naar tien aanraders, voor zij die het met minder geld moeten stellen dan de Verhulstjes, maar ook voor degenen die er (nog) warmer bijzitten.
 2. “Op amper 5 minuten kan zelfs de korst terug krokant worden”: bakker Toon De Klerck legt uit hoe je oud brood weer eetbaar maakt

  “Op amper 5 minuten kan zelfs de korst terug krokant worden”: bakker Toon De Klerck legt uit hoe je oud brood weer eetbaar maakt

  We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Nu het brood volgens Eurostat duurder is dan ooit, is het misschien niet onbelangrijk om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries echt zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit.