“Wil je in Spanje de tolwegen vermijden, kies dan voor de kleinere ‘autovías’, die doorgaans parallel met de autosnelwegen lopen”, geeft Piet Demeyere, woordvoerder bij TUI, alvast prijs.
Volledig scherm
PREMIUM
“Wil je in Spanje de tolwegen vermijden, kies dan voor de kleinere ‘autovías’, die doorgaans parallel met de autosnelwegen lopen”, geeft Piet Demeyere, woordvoerder bij TUI, alvast prijs. © Getty Images, TUI

“Naar Zuid-Frankrijk ga je het best via Luxemburg: tanken is goedkoper en je kan files en tolwegen vermijden”: reisexpert deelt beste routes voor je autovakantie

Wie vakantieplannen heeft, houdt komend weekend maar beter rekening met drukte op de weg. Frankrijk kleurt rood deze zaterdag en ook op andere wegen kan het lang aanschuiven zijn. Met welke routes vermijd je de drukte? Welke zijn het meest geschikt voor kinderen en welke zijn de goedkoopste? Piet Demeyere, woordvoerder bij TUI, geeft advies voor autoreizen naar Frankrijk, Spanje en Italië.

 1. Gratis je tent opslaan in meer dan 2.300 tuinen? Journaliste Sophie test het uit: “Niet voor controlefreaks”
  PREMIUM

  Gratis je tent opslaan in meer dan 2.300 tuinen? Journalis­te Sophie test het uit: “Niet voor controle­freaks”

  Vertrekken met je rugzak, zien waar de zon je brengt en kamperen in het wild is de ultieme vorm van vrijheid. Maar in België zomaar ergens je tent opslaan mag niet. Het team achter kampeerinitiatief Welcome To My Garden heeft dé oplossing: autoloos kamperen in andermans tuin, gratis en voor niks. Of: traag reizen op zijn best. Onze reisjournaliste test het uit. “Van een stadstuin met buitendouche in Knokke tot een chique villatuin met zwemvijver. Variatie troef!”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.