“Wil je in Spanje de tolwegen vermijden, kies dan voor de kleinere ‘autovías’, die doorgaans parallel met de autosnelwegen lopen”, geeft Piet Demeyere, woordvoerder bij TUI, alvast prijs.
Volledig scherm
PREMIUM
“Wil je in Spanje de tolwegen vermijden, kies dan voor de kleinere ‘autovías’, die doorgaans parallel met de autosnelwegen lopen”, geeft Piet Demeyere, woordvoerder bij TUI, alvast prijs. © Getty Images, TUI

“Naar Zuid-Frankrijk ga je het best via Luxemburg: tanken is goedkoper en je kan files en tolwegen vermijden”: reisexpert deelt beste routes voor je autovakantie

Wie vakantieplannen heeft, houdt komend weekend maar beter rekening met drukte op de weg. Frankrijk kleurt rood deze zaterdag en ook op andere wegen kan het lang aanschuiven zijn. Met welke routes vermijd je de drukte? Welke zijn het meest geschikt voor kinderen en welke zijn de goedkoopste? Piet Demeyere, woordvoerder bij TUI, geeft advies voor autoreizen naar Frankrijk, Spanje en Italië.

 1. Gratis je tent opslaan in meer dan 2.300 tuinen? Journaliste Sophie test het uit: “Niet voor controlefreaks”
  PREMIUM

  Gratis je tent opslaan in meer dan 2.300 tuinen? Journalis­te Sophie test het uit: “Niet voor controle­freaks”

  Vertrekken met je rugzak, zien waar de zon je brengt en kamperen in het wild is de ultieme vorm van vrijheid. Maar in België zomaar ergens je tent opslaan mag niet. Het team achter kampeerinitiatief Welcome To My Garden heeft dé oplossing: autoloos kamperen in andermans tuin, gratis en voor niks. Of: traag reizen op zijn best. Onze reisjournaliste test het uit. “Van een stadstuin met buitendouche in Knokke tot een chique villatuin met zwemvijver. Variatie troef!”
 2. Welke studie geeft het meeste kans op een job? Dit zegt het schoolverlatersrapport
  Groeien, Jobs

  Welke studie geeft het meeste kans op een job? Dit zegt het schoolver­la­ters­rap­port

  Duik je in september weer in de studieboeken, hoop je wellicht dat je toekomstige diploma je helpt bij het vinden van een gepaste job. In de ene beroepscategorie werpen je inspanningen op de schoolbanken al gemakkelijker vruchten af dan in de andere. Maar met welk diploma maak je nu het meeste kans op een baan na afstuderen? Jobat.be klopte met deze vraag aan bij Lindsey Marin, stafmedewerker monitoring bij VDAB.