Chris Vleeschouwers en haar Spaanse vriend.
Volledig scherm
PREMIUM
Chris Vleeschouwers en haar Spaanse vriend. © rv

Naar Spanje verhuizen en met 1.200 euro per maand toekomen: dit is hoe de Belgische Chris (33) het aanpakte

Zoveel verdien ikOnze redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Chris Vleeschouwers (33) verloor haar hart aan Spanje én haar nieuwe vriend, Daniel Fullana Samper (50). Maar van de liefde alleen, kan je helaas niet leven. Zeker niet in een land dat ongemeen hard wordt getroffen door de coronacrisis. Het koppel zag hun budget dan ook zwaar slinken. “Ik moet het nu met 1.500 euro minder doen dan in België.”

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Jonge mensen kunnen amper nog woning kopen: hoe interessant is cohousing? En wat met je belastingen? Fiscaal expert Michel Maus geeft advies
  PREMIUM

  Jonge mensen kunnen amper nog woning kopen: hoe interes­sant is cohousing? En wat met je belastin­gen? Fiscaal expert Michel Maus geeft advies

  Jonge mensen kunnen anno 2021 amper zelf nog een woning kopen. Belangrijkste reden zijn de vastgoedprijzen die vorig jaar enorm de lucht ingingen. Cohousing, waarbij je met verschillende gezinnen gaat samenhuizen, kan dan een oplossing bieden. Maar is cohousing ook interessant voor je belastingen? Onze belastingexpert Michel Maus legt uit. “Hoe meer personen er deelnemen aan het cohousingproject, hoe groter de kans dat het recht op het verlaagd registratierecht verloren gaat.”