Cijfers uit Nederland lieten een positieve evolutie zien in de overlevingskansen bij kanker. Maar hoe zit het bij ons?
Volledig scherm
Cijfers uit Nederland lieten een positieve evolutie zien in de overlevingskansen bij kanker. Maar hoe zit het bij ons? © Getty Images

Na veelbelovende cijfers in Nederland: dit zijn de overlevingskansen per type kanker in ons land

Nederlandse wetenschappers publiceerden deze week indrukwekkende cijfers over de overlevingskansen bij kanker. Die is de afgelopen 30 jaar voor heel wat types sterk gestegen. Maar hoe zit het in België? Maken wij ook zo’n vooruitgang? Wij lijsten samen met de Stichting Kankerregister enkele kankers op en schetsen hun evolutie. “Voor pancreaskanker blijft de prognose slecht.”

  1. KIJK. Dominique Persoone proeft futuristische chocolade: “smaak werd bepaald met artificiële intelligentie”. Kan dat lekker zijn?

    KIJK. Dominique Persoone proeft futuristi­sche chocolade: “smaak werd bepaald met artifi­ciële intelligen­tie”. Kan dat lekker zijn?

    Een opvallend mailtje belandde in de mailbox van de HLN Eten-redactie: een Fins merk meldde ons dat we exclusief ‘de chocolade van de toekomst’ in handen konden krijgen. Een box futuristische melkchocolade, waarvan de smaak bepaald werd met artificiële intelligentie: de chocolade van ieders dromen, volgens het bericht. We besloten de proef op de som te nemen, een box op te vragen en topchocolatier Dominique Persoone zijn oordeel te laten vellen.