Prof. Mathias Devreese, van de vakgroep Farmacologie, Toxicologie en Biochemie van de faculteit Diergeneeskunde (UGent)(rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Prof. Mathias Devreese, van de vakgroep Farmacologie, Toxicologie en Biochemie van de faculteit Diergeneeskunde (UGent)(rechts). © Getty Images, rv

Na opschudding in VS over mogelijk giftige vlooienband: hoe bescherm je huisdieren het best nu het teken- en vlooienseizoen begonnen is?

De ook bij ons verkrijgbare Seresto-vlooienband ligt in de VS onder vuur omdat er honderden sterfgevallen van huisdieren aan toegeschreven worden. Wat zijn de gevaren en waar moet je op letten als je kat of hond doeltreffend én veilig tegen vlooien en teken wil beschermen? “Geef nooit een middel voor een kleine hond aan een kat”, is maar één van de gouden tips van prof. Mathias Devreese (UGent) voor het aanbrekende vlooien- en tekenseizoen. 

5 reacties

 • Wendy Van Gansen

  9 maanden geleden
  Ik gebruik al 3 jaar bij mijn katten deze halsband en heb nog nooit problemen gehad. mijn oudste kat is allergisch aan frontline pipetjes en al eens bij een dierzaak en apotheker gaan horen wat dan het alternatief is?
 • Rudi Maes

  11 maanden geleden
  Mijn hond krijgt ontzettend veel jeuk van de pipetjes. Tot janken en huilen toe. De halsband van Seresto heeft hij al 3 jaren geen problemen mee. Rudi Maes
 • Gisele Vandendorpe

  1 jaar geleden
  Das al jaren geweten
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Goed opletten dat je een betrouwbaar product koop en geen Chinese namaak wordt aangesmeerd.
 • Marc Hemeleers

  1 jaar geleden
  Als je dier met een pipetje is besproeid, is het goed dat je na het kammen de haren opruimd en niet achterlaat in de natuur, want vogeltjes die deze oprapen voor hun nest geraken vergiftigd. Een recente Duitse studie bevestigd dit.