Graspop-liefhebbers dragen vaak zwarte kleding. Maar zorgt dat er ook voor dat ze het warmer hebben?
Volledig scherm
Graspop-liefhebbers dragen vaak zwarte kleding. Maar zorgt dat er ook voor dat ze het warmer hebben? © Belga/ Gregory Van Gansen / Photo News

Na oproep Rode Kruis: helpt witte kleding wel echt tegen de hitte? "Zwarte kledij absorbeert meer warmte”

Met temperaturen boven 30 graden, belooft Graspop dit jaar extra heet te worden. Het Rode Kruis roept daarom alle metalheads op om te kiezen voor een wit T-shirt, en hun zwarte leren jackets en jeans thuis te laten. Maar is witte kledij wel echt zoveel koeler dan zwarte? Wij vroegen het aan wetenschapsexpert Martijn Peters. 

  1. Zo voorkom je die energiedip na de middag: “Snelle suikers bij het ontbijt zijn eigenlijk alleen maar nuttig voor wielrenners”

    Zo voorkom je die energiedip na de middag: “Snelle suikers bij het ontbijt zijn eigenlijk alleen maar nuttig voor wielren­ners”

    Ongeacht wat je job is: of je nu politieagent bent, een journalist, een IT-er of verpleegster: niemand heeft nood aan een middagdip. “Door bewust te letten op wat je eet en wanneer, kan je de hele dag door scherp blijven”, verklapt voedingswetenschapper en diëtiste Hella van Laer. Wat eet je dan best om te voorkomen dat je futloos of vermoeid wordt na het middageten?