Kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens noemt het verhaal van alleenstaande papa Jan en zijn tienerdochter Lena een mooi voorbeeld van gendergelijk opvoeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens noemt het verhaal van alleenstaande papa Jan en zijn tienerdochter Lena een mooi voorbeeld van gendergelijk opvoeden. © Steven Richardson

Na een vechtscheiding voedt Jan (46) zijn dochter alleen op: “Nu Lena op internaat zit, belt ze me wel drie keer per dag”

Al van toen ze nog een peuter was, voedt Jan zijn dochter Lena alleen op. Dat doet hij op een losse, vriendschappelijke manier waarbij hij grenzen en vrijheid in balans houdt. Onze journaliste ging met hem praten in mei van dit jaar: “Ik heb geen moment rust als Lena uitgaat, maar ik wil haar niet verstikken.”

 1. Nog veel tomaten uit blik in de voorraadkast staan? Chef Peppe Giacomazza tipt 7 manieren om ze eindelijk te gebruiken

  Nog veel tomaten uit blik in de voorraad­kast staan? Chef Peppe Giacomazza tipt 7 manieren om ze eindelijk te gebruiken

  Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. “Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.