Frank en Noële openen een B&B in Morzine.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank en Noële openen een B&B in Morzine. © David Casartelli / rv

Na een stressvolle carrière in België verhuisden Frank (58) en Noële (50) naar een chalet in de Franse Alpen: “We leven met de seizoenen en nemen de tijd”

Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Vier jaar geleden maakten Frank Lambert (58) en Noële ‘Nono’ De Vroey (50) uit Schilde hun levensdroom waar in de Franse Alpen: een eigen chalet in de bergen om gasten te ontvangen en een geweldige vakantie te bezorgen. “Ik voel me hier tien jaar jonger.”

 1. BINNENKIJKER. Jean (56) en Karine (60) knapten een Frans vakantieverblijf van 1.450 m² op: “Design in eeuwenoud kader maakt het boeiend”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Jean (56) en Karine (60) knapten een Frans vakantie­ver­blijf van 1.450 m² op: “Design in eeuwenoud kader maakt het boeiend”

  Deze zomer bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt eigenaars van een tweede verblijf bij ons of in het buitenland. Eender waar, in hun bijzonder huis weg van thuis beleven ze een al even bijzondere vakantie. In de Provence ademen de dikke muren in het huis van Jean en Karine geschiedenis. Die doorleefde basis combineerde het koppel met strak design. In die setting willen ze straks een nieuw hoofdstuk breien aan hun leven en aan dat van het gebouw.
 2. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.
 3. Wim (39) bleef na zijn studies plakken op Aruba: “Een zorgeloos leven of één langgerekte vakantie is het niet. Ik leid nu eenmaal vier bedrijven”
  PREMIUM

  Wim (39) bleef na zijn studies plakken op Aruba: “Een zorgeloos leven of één langgerek­te vakantie is het niet. Ik leid nu eenmaal vier bedrijven”

  Velen mijmeren erover, maar weinigen durven het: hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Een vakantiejob in de plaatselijke surfschool in Aruba zorgde ervoor dat Wim Eelens (39) als jonge twintiger niet meer naar België terugkeerde om verder te studeren. Hij bleef er plakken en kocht de surfschool. Bijna twintig jaar later heeft hij drie sportzaken op Aruba en één in Bonaire. Al droomt hij er ook wel van om op een dag weer in België met een tractor rond te rijden.
 4. “Elke Belg is jaarlijks gemiddeld 2,5 keer verkouden”: immunoloog legt uit hoe je je weerstand kunt versterken
  PREMIUM

  “Elke Belg is jaarlijks gemiddeld 2,5 keer verkouden”: immunoloog legt uit hoe je je weerstand kunt versterken

  Vitaminesupplementen, knoflookextract of paddenstoelenpoeder: deze herfst zoeken nog meer mensen dan anders hun toevlucht tot natuurlijke middeltjes om hun immuniteit te ‘boosten’. Prima om verkoudheden, griep én het coronavirus het hoofd te bieden, zou je denken. Of toch niet het beste medisch advies? Wij vroegen het aan Bart Lambrecht, immunoloog en longarts in het UZ Gent. “Wist je dat ons afweersysteem uit twee delen bestaat?: een aangeboren en een aangeleerd deel.”