Joost Bolle (rechts): “Houd er rekening mee dat je opleiding voor het rijbewijs en de aankoop van de motor niet je enige uitgaven zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle (rechts): “Houd er rekening mee dat je opleiding voor het rijbewijs en de aankoop van de motor niet je enige uitgaven zijn.” © Getty Images / Steven Richardson

Motor of scooter kopen? Onze auto-expert legt uit waar je op moet letten en wat het je kost

De motorfiets en scooter zijn in opmars als alternatief voor onze dagelijkse mobiliteit. Maar welke moto’s zijn er allemaal op de markt voor welk budget? Welk rijbewijs heb je nodig? En wat komt er nog allemaal bij kijken als je van vier naar twee wielen wil? Onze auto-expert Joost Bolle helpt je op weg. 

 1. Binnen een paar jaar ook in joúw wagen: onze auto-expert test het indrukwekkende ‘dashboard van de toekomst’
  PREMIUM

  Binnen een paar jaar ook in joúw wagen: onze au­to-ex­pert test het indrukwek­ken­de ‘dashboard van de toekomst’

  Halverwege april lanceert Mercedes de EQS, de elektrische versie van de grootste en duurste limousine van het merk. Met een dashboard zoals je er nog nooit eentje gezien hebt, maar in de toekomst werkelijkheid wordt. Onze auto-expert Joost Bolle mocht er al een virtuele testrit mee doen. “Je buitenspiegels afstellen door er gewoon naar te kijken? Binnen vijf jaar is het ook mogelijk in gewone wagens.”
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. “De grootste fout bij het maken van sangria is de verkeerde wijn kiezen”: wat moet er dan zeker in het populaire zomerse drankje?

  “De grootste fout bij het maken van sangria is de verkeerde wijn kiezen”: wat moet er dan zeker in het populaire zomerse drankje?

  De zon in je glas, de zomer op je terras: niets zo heerlijk als een zalige sangria vol frisse wijn en fruit. Wanneer je er een in Spanje bestelt, weet je wat je krijgt. In eigen land durft het daarentegen variëren. Wat hoort er dan thuis in een traditionele sangria? En hoe maak je zelf een kan klaar? Kamil Uludogan van Spaans restaurant ‘De 9 vaten' in Antwerpen legt uit. “Maak de cocktail op voorhand: een dag als het kan en anders ‘s ochtends als je hem ‘s avonds serveert.