Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Mondmaskers meer dan halfjaar verplicht: wat zijn de gevolgen op je gezondheid, huid en geest? 5 experts geven uitleg

Al negen maand verbergen we ons gezicht achter een masker. Eerst deden we dat schoorvoetend, met een flinke dosis wantrouwen. Uiteindelijk werd het verplicht en legden we ons erbij neer. Wat gebeurde er ondertussen achter dat masker? Wat zijn de gevolgen voor je gezondheid en geest? En wat als we het kapje weer af kan? Zullen we dan snel weer kussen of hoesten in elkaars buurt? Vijf specialisten aan het woord.

19 reacties

 • Lydia Appelmans

  2 weken geleden
  Heeft niks met het virus te maken, maar met contrôle en mensen van elkaar vervreemden.
 • Martine De Pelseneir

  3 weken geleden
  Ik draag juist waar het moet. Dus Ik haast mij dat Ik de winkel uit ben en in stad ben Ik al bijna 1 jaar niet meer geweest omwille van dat masker.
 • Maurice Verheyen

  1 maand geleden
  Studies bewijzen dat horizontaal de aërosols tegengehouden worden. Mijn natte bril bewijst dat de lucht grotendeels verticaal weggaat. Het heeft China vooral aan meer miljardairs geholpen en hier zijn er ook duidelijk die hun zakken ermee vullen. India staat bijna aan de top qua besmettingen met een minimale sterfte percentage. Hoe zou dat komen?
 • Wilfried Dekeyser

  1 maand geleden
  Ik draag er een waar het moet anders niet het is gewoon zinloos wat ze met de bevolking doen ze denken juist aan hun eigen niet aan de bevolking en dan nog al die meelopers .
 • Jos Mardig

  2 maanden geleden
  Beste Raja De Beer, Ik denk dat u de feiten een beetje verkeerd inschat. Er is veel minder groep en verkoudheden omdat we nauwelijks sociale contanten hebben, en bijna niet meer reizen. Een mondmasker werkt enkel in de juiste omstandigheden, en als je het op een professionele manier gebruikt. Zoals mensen er over straat mee lopen brengt het meer schade toe dat het voorkomt. En ik weet zeer goed waarover ik praat, na 10 jaar in steriele hospitaalomgevingen te hebben gewerkt...
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op