Staat er een limiet op het aantal medicatie dat je mag meenemen op reis? Wij vroegen het aan de Algemene Pharmaceutische Bond.
Volledig scherm
PREMIUM
Staat er een limiet op het aantal medicatie dat je mag meenemen op reis? Wij vroegen het aan de Algemene Pharmaceutische Bond. © Shutterstock

Mogen slaapmiddeltjes mee op het vliegtuig? En geldt mijn doktersvoorschrift ook in Spanje? Dit moet je weten over medicatie op reis

Van pijnstillers tot laxeermiddelen, zowat iedere Vlaming steekt wel een reisapotheek in zijn koffer. Maar zijn er ook geneesmiddelen die absoluut verboden zijn in andere landen? En vervoer je je medicatie best in je handbagage of gewone bagage? Wij vroegen advies aan de Algemene Pharmaceutische Bond (APB). “In de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië staan er zware straffen op de illegale import van verdovende middelen.” 

 1. OPROEP. Gun jij onze lezers een blik in jouw portemonnee? Werk dan mee aan onze reeks ‘Zoveel verdien ik’

  OPROEP. Gun jij onze lezers een blik in jouw portemon­nee? Werk dan mee aan onze reeks ‘Zoveel verdien ik’

  Steeds minder mensen zien geld nog als een taboe. Voor onze wekelijkse reeks ‘Zoveel verdien ik’ zoeken we nieuwe getuigenissen van lezers die anderen mee in hun portemonnee laten kijken. Wl je graag anderen advies geven hoe ze kunnen besparen? Heb je een interessant beroep waar je graag over wil vertellen of ben je al met pensioen? Hoeveel verdien je per maand? Waar geef je geld aan uit? Beleg of spaar je? Investeer je in vastgoed? Kortom: we werpen een blik op het financiële plaatje van je leven.
 2. Belle-vue, Lindemans of Rodenbach: wat is het lekkerste fruitbier? Biersommelier proeft er 10 en deelt een 8/10 uit: “Dit is een écht pareltje”
  PREMIUM
  Voor jou getest

  Bel­le-vue, Lindemans of Rodenbach: wat is het lekkerste fruitbier? Biersomme­lier proeft er 10 en deelt een 8/10 uit: “Dit is een écht pareltje”

  Fruitbieren: je bent er fan van of niet. “Ofwel zal het verfrissend smaken, ofwel zal het lijken op een vloeibare snoepwinkel", vertelt biersommelier Sofie Vanrafelghem. “Met zure of frisse basisbieren zou je geen al te zoete smaak mogen hebben.” Welke scoren dan goed in een smaaktest? Ze proeft er 10 en deelt trucjes om het basisbier van een fruitbier te herkennen.