Thuisladen kan tot 30 procent 'laadstroomverlies' opleveren, aldus de Adac.
Volledig scherm
Thuisladen kan tot 30 procent 'laadstroomverlies' opleveren, aldus de Adac. © Getty Images

Mogelijk tot 30 procent stroomverlies bij thuis opladen van je elektrische auto

Elektrisch rijden is al niet goedkoop door de huidige energietarieven, maar nu blijkt uit onderzoek van de Duitse mobiliteitsorganisatie Adac dat er mogelijk behoorlijk wat stroomverlies optreedt wanneer je op een eenvoudiger manier (thuis) je elektrische auto oplaadt.

 1. Prijsdaling van bijna 30 procent voor aardgas en elektriciteit in de maand oktober
  Mijnenergie

  Prijsda­ling van bijna 30 procent voor aardgas en elektrici­teit in de maand oktober

  De energieprijzen beloven in oktober voor het eerst sinds lang stevig af te nemen. Een analyse van Mijnenergie.be, op basis van de evoluties op de energiebeurzen, wijst op een prijsdaling van bijna dertig procent voor elektriciteit en aardgas ten opzichte van september. Een opsteker dus, al blijven de jaarprijzen nog altijd torenhoog. Het is ook maar de vraag of die daling zich zal verderzetten.
 2. PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in oktober niet missen als je geld wil uitsparen
  14

  PROMOKALEN­DER. Deze aanbiedin­gen mag je in oktober niet missen als je geld wil uitsparen

  De kost van voeding, kleding, elektriciteit en aardgas is de jongste tijd stevig toegenomen. Aan wie de impact daarvan wil beperken, geeft Gunther Devisch van Promojagers België elke maand een overzicht van aanbiedingen en koopjes die je zeker niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat veel winkels in oktober een ‘mid season sale’ houden en dat je deze maand verf, speelgoed, diepvriespizza en champagne kan kopen met fikse kortingen?