Professor. Frank Devlieghere (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Professor. Frank Devlieghere (rechts). © Getty Images / UGent, Hilde Christiaens

Moet je altijd je groenten en fruit wassen voor het eten? Experts voedselveiligheid geven richtlijnen

Met het mooie weer neemt de zin in fruit en frisse salades toe. Maar ook de verhitte discussies over of je fruit en groente moet wassen voor je ze rauw opeet. En hoe zit het met dat zakje voorgesneden sla: wassen of direct op je bord? “Water haalt sowieso niet alles weg”, zegt prof. Frank Devlieghere van de vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit van UGent. Met collega prof. Bruno De Meulenaer brengt hij duidelijkheid.

  1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
    Play

    Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

  2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
    Play

    Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen