Het huis staat op de kop van een rij met twaalf moderne herenwoningen. De westelijke gevel bestaat uit spiegelglas voor privacy en biedt een prachtig zicht op het park.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis staat op de kop van een rij met twaalf moderne herenwoningen. De westelijke gevel bestaat uit spiegelglas voor privacy en biedt een prachtig zicht op het park. © Maarten De Bouw

“Met water alleen is de centrale muur in het huis te herleiden tot modder”: circulaire woning van Peter en Evelien toont bouwmethode van de toekomst

BinnenkijkerBij Peter (43) en Evelien (38) kan zowat de hele woning in een wip uiteen gehaald worden, om een nieuwe indeling te creëren of om de materialen elders te hergebruiken. Maak kennis met het circulaire bouwen, een methode die snel aan populariteit wint en het milieu veel minder belast. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er een kijkje nemen.

  1. Een smartphone tien jaar (of langer) gebruiken? Expert legt uit hoe dat kan: “Vooral de softwareondersteuning van je toestel is belangrijk”
    Tweakers

    Een smartphone tien jaar (of langer) gebruiken? Expert legt uit hoe dat kan: “Vooral de softwareon­der­steu­ning van je toestel is belangrijk”

    Duurzaamheid is steeds minder een hol begrip, maar meer en meer hét pad voor de toekomst. Ook bij de keuze van je smartphone kun je op dat vlak een verschil maken, door een smartphone aan te schaffen die zo lang mogelijk meegaat. Donovan Kerssenberg, smartphonespecialist bij technologiesite Tweakers, legt uit hoe je er de beste uitpikt én geeft zijn eigen top drie mee.