Frank De Poorter na zijn dieet, en eind 2019 toen hij nog hoofdredacteur was van deze krant.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank De Poorter na zijn dieet, en eind 2019 toen hij nog hoofdredacteur was van deze krant. © Steven Richardson/ Mozkito

“Met gezond boerenverstand ben ik meer dan 50 kilo afgevallen”: Frank (48) koos voor een no-nonsense dieet én pakt ook het jojo-effect aan

Van 146 naar 94 kilogram. Met veel wandelen, fietsen, calorieën tellen, ingrediënten afwegen en een buitengewone discipline verloor Frank Depoorter in anderhalf jaar tijd het gemiddelde gewicht van een twaalfjarige. Frank en diëtist Michael Sels vertellen over het succes van zijn aanpak: “Ik had nooit gedacht dat ik zo zou genieten van mijn gigantisch groot ontbijt: 500 gram magere platte kaas met 250 gram druiven en 100 gram blauwe bessen.” 

 1. Voedingsexperte Sanne Mouha ontrafelt feiten en fabels over vegan: "Je kan leven zonder dierlijke producten, als je aandacht hebt voor wat je eet”
  PREMIUM

  Voedingsex­per­te Sanne Mouha ontrafelt feiten en fabels over vegan: "Je kan leven zonder dierlijke producten, als je aandacht hebt voor wat je eet”

  1 november is World Vegan Day en steeds meer mensen vieren dat. Sommigen worden veganist voor hun gezondheid, anderen om ecologische redenen of om komaf te maken met dierenleed. Feit is dat de veganistische levenswijze sterk in opmars is. Toch bestaan er nog heel wat misverstanden hierover. Voedingsexperte Sanne Mouha neemt ze onder de loep en vertelt hoe je gezond kunt eten zonder dierlijke producten.
 2. Laura goot haar strijd tegen eetstoornis in boek en documentaire: “Eten kan vreselijk pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Laura goot haar strijd tegen eetstoor­nis in boek en documentai­re: “Eten kan vreselijk pijnlijk zijn”

  Laura Vermeire (27) is van nature sportief en slank, en heeft altijd een voorkeur gehad voor groenten en fruit. Maar van een gewicht dat rond de 50 kilogram schommelde, zakte ze naar een dieptepunt van 35,8 kilogram. Hoe ze langzaam weer uit het dal van een eetstoornis kon klimmen, kan je op 15 november bekijken in de Canvas-documentaire ‘Gekooid’, of lezen in het gelijknamige boek. Hier licht Laura al een tipje van de sluier op.
 3. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.