Frank De Poorter na zijn dieet, en eind 2019 toen hij nog hoofdredacteur was van deze krant.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank De Poorter na zijn dieet, en eind 2019 toen hij nog hoofdredacteur was van deze krant. © Steven Richardson/ Mozkito

“Met gezond boerenverstand ben ik meer dan 50 kilo afgevallen”: Frank (48) koos voor een no-nonsense dieet én pakt ook het jojo-effect aan

Van 146 naar 94 kilogram. Met veel wandelen, fietsen, calorieën tellen, ingrediënten afwegen en een buitengewone discipline verloor Frank Depoorter in anderhalf jaar tijd het gemiddelde gewicht van een twaalfjarige. Frank en diëtist Michael Sels vertellen over het succes van zijn aanpak: “Ik had nooit gedacht dat ik zo zou genieten van mijn gigantisch groot ontbijt: 500 gram magere platte kaas met 250 gram druiven en 100 gram blauwe bessen.” 

 1. Voedingsexperte Sanne Mouha ontrafelt feiten en fabels over vegan: "Je kan leven zonder dierlijke producten, als je aandacht hebt voor wat je eet”
  PREMIUM

  Voedingsex­per­te Sanne Mouha ontrafelt feiten en fabels over vegan: "Je kan leven zonder dierlijke producten, als je aandacht hebt voor wat je eet”

  1 november is World Vegan Day en steeds meer mensen vieren dat. Sommigen worden veganist voor hun gezondheid, anderen om ecologische redenen of om komaf te maken met dierenleed. Feit is dat de veganistische levenswijze sterk in opmars is. Toch bestaan er nog heel wat misverstanden hierover. Voedingsexperte Sanne Mouha neemt ze onder de loep en vertelt hoe je gezond kunt eten zonder dierlijke producten.
 2. Naast vaste en variabele bestaan er ook dynamische energiecontracten. Bieden zij het antwoord op de stijgende energieprijzen?
  PREMIUM

  Naast vaste en variabele bestaan er ook dynamische energiecon­trac­ten. Bieden zij het antwoord op de stijgende energie­prij­zen?

  Engie lanceerde vorig jaar als eerste energieleverancier op de Belgische markt een dynamisch energiecontract. Hoeveel je betaalt, hangt bij die formule af van de prijzen op de Belgische energiebeurzen. De prijs varieert van uur tot uur, zodat het zaak is om je verbruik actief af te stemmen op periodes met lage prijzen. Hoewel de formule voorlopig geen succes kent, beschouwt professor Ronnie Belmans (EnergyVille/KU Leuven) ze als de toekomst.