Waar kan je je EV opladen als je op wintersport gaat en waar moet je rekening mee houden op het vlak van rijbereik? Laadpuntexpert geeft advies.
Volledig scherm
PREMIUM
Waar kan je je EV opladen als je op wintersport gaat en waar moet je rekening mee houden op het vlak van rijbereik? Laadpuntexpert geeft advies. © ThinkStock

Met elektrische auto op skireis? Hier vind je laadpunten en dit moet je weten voor vertrek: “Rij volgeladen de berg af. Zo maak je je rijbereik groter”

Wil je nog wat tips en tricks voor je met jouw elektrische wagen naar de wintersportgebieden trekt? Laadpuntexpert Maarten Hachmang geeft ze met plezier. “Houd er rekening mee dat een rijbereik van 300 kilometer in winterse omstandigheden ineens nog maar 200 kilometer kan zijn”, luidt één van zijn adviezen. Hij deelt ook enkele handige apps en websites die je rit aangenamer kunnen maken.

 1. Sommige werknemers zien hun netto maandloon met 350 euro stijgen door aangepaste belastingschalen: hoe gebeurt die berekening?
  PREMIUM

  Sommige werknemers zien hun netto maandloon met 350 euro stijgen door aangepaste belasting­scha­len: hoe gebeurt die berekening?

  Belgische werknemers krijgen dit jaar minstens 600 euro netto meer op hun rekening dankzij de aanpassing van de belastingschalen. Rekening houdend met de loonindexeringen loopt dat bedrag zelfs nog veel hoger op. Hoe komt dat precies? En hoeveel stijgt jouw loon precies? Kristiaan Andries, belastingexpert bij hr-dienstverlener SD Worx, legt het uit.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.