Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images

Met een simpele beweging vet verbranden achter je bureau? Gebruik dan deze spier in je kuit

Bureauwerk kan een ingrijpende impact op je lichaam hebben. Bij langdurige periodes van zitten verhoogt onder meer de kans op diabetes en hart- en vaatziektes. Wetenschappers hebben nu een manier gevonden om die negatieve gevolgen te beperken. Ze stellen voor om de zogenaamde soleusspier te activeren. Maar hoe doe je dat? En hoe lang moet je die beweging dan volhouden? Wij zochten het uit.

  1. Jaël (25) dacht dat ze ‘onschuldige’ keelpijn had, maar het was een vleesetende bacterie:  “In plaats van naar festivals te gaan, zat ik thuis met mijn rollator”
    PREMIUM

    Jaël (25) dacht dat ze ‘onschuldi­ge’ keelpijn had, maar het was een vleeseten­de bacterie: “In plaats van naar festivals te gaan, zat ik thuis met mijn rollator”

    Toen Jaël Krijgsman (25) last kreeg van haar keel, zag ze er weinig kwaad in. Tot de pijn steeds erger werd en ze uiteindelijk op de spoeddienst belandde. Ze bleek een streptokokkeninfectie te hebben, ook wel bekend als de vleesetende bacterie. “Volgens de artsen is het een wonder dat ik het overleefd heb, en er zonder een amputatie vanaf ben gekomen.”