De Ark
Volledig scherm
© De Ark

Meeste bouwmaterialen zijn duurder geworden, met enkele uitzonderingen: “Hout is 20% goedkoper dan vorig jaar”

Woon.In vergelijking met eind vorig jaar stijgen de meeste prijzen van bouwmaterialen nog steeds. Cement (+32,7%) en zand en grind (+23,5%) werden fors duurder. Hout (-18%) en non ferro (-10,1%) kosten vandaag minder. “De grootste stijgingen hebben we wel achter de rug”, klinkt het bij Embuild.

10 reacties

 • Marc Puystiens

  2 maanden geleden
  Eerst 100% stijgen om dan 20% te zakken is nog 80% duurder he. Btw, denk dat je dat hout zal moeten stelen om aan je 20% korting te geraken.
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Dat is goed nieuws voor diegenen die met een houtkachel stoken. Lekker milieuvriendelijk. Of niet ?
 • yoni rommelaere

  2 maanden geleden
  Wacht tot volgende jaar als de lonen 10% gaan stijgen.
 • Marie-Louise Albertine mathys

  2 maanden geleden
  Firma's die huizen bouwen om te verkopen, bouw kleiner maar praktischer zodat de gewone werkende mens zich een huis kan aanschaffen met een redelijke prijs zonder woeker winsten om snel rijk te worden.
 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Hout 20% goedkoper, moeten ze mij eens vertellen waar.zeker niet in de bouwmarkten.
 1. Elke dag eten alsof je op vakantie bent: waarom het mediter­raan­se dieet dé manier is om duurzaam gewicht te verliezen zonder jo­jo-ef­fect
  PREMIUM

  Elke dag eten alsof je op vakantie bent: waarom het mediter­raan­se dieet dé manier is om duurzaam gewicht te verliezen zonder jo­jo-ef­fect

  Al voor het zesde jaar op rij komt de mediterrane keuken als de grote winnaar uit de bus als het populairste én meest haalbare dieet volgens US News & Word Report. Wat heeft dit eetpatroon te bieden? En waarom is het zo succesvol? Groentekok Frank Fol kookt met ‘We’re Smart® World’ volgens dezelfde filosofie en leert je de kneepjes van het mediterrane vak. “Groenten en fruit spelen de hoofdrol, maar ook koolhydraten maken er absoluut deel van uit.”
 2. “Over 2 jaar kunnen we ook de moeilijkst behandelbare tumoren aanpakken”: wordt flashtherapie de grote doorbraak in kankerbehandeling? En hoe werkt het?
  PREMIUM

  “Over 2 jaar kunnen we ook de moeilijkst behandelba­re tumoren aanpakken”: wordt flashthera­pie de grote doorbraak in kankerbe­han­de­ling? En hoe werkt het?

  Is flashtherapie, heel kort bestralen met een hoge dosis, de sleutel tot succesvollere behandeling van tumoren? Het eerste onderzoek is alvast veelbelovend. “Niet alleen is de impact op de tumor minstens even groot als bij een gewone bestraling, er is minder schade aan omliggende organen én het is goedkoper, omdat één tot twee sessies volstaan. ”, zegt radiotherapeut-oncoloog Piet Dirix (UZA) in De Morgen.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.