Mathieu (rechts) nam de melkveehouderij mét ijssalon over van zijn ouders. Zijn partner Timmy (links) geeft Engelse les.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu (rechts) nam de melkveehouderij mét ijssalon over van zijn ouders. Zijn partner Timmy (links) geeft Engelse les. © Steven Richardson

Mathieu (31) nam het melkveebedrijf met 120 koeien over van zijn ouders: “80 uur werken voor 1.300 euro loon, maar het is een passie”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vijf jaar geleden nam Mathieu (31) de melkveehouderij van z’n ouders over. Zijn partner Timmy, een leraar Engels, geeft ondertussen bootcamps in de wei. “Wij hebben geen buitensporig luxueus leven, maar we kunnen alle dingen doen die we willen doen”, zegt het koppel. Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.

 1. Een moordzaak oplossen of bendeoorlog voorkomen? Dit zijn onze favoriete politieseries

  Een moordzaak oplossen of bendeoor­log voorkomen? Dit zijn onze favoriete politiese­ries

  Nu het doek is gevallen over het schitterende ‘Mare of Easttown’ bedient Streamz fans van politieseries nu op hun wenken met deel twee van het derde seizoen van ‘The Rookie’ (9/6), en ‘Law & Order: Organized Crime’ (24/6) later deze maand. Reden genoeg om onze kijkgids aan te vullen met enkele kleppers uit het genre. Denk maar aan de duikbootmoord van ‘The Investigation’ (VRT NU), corruptie in ‘Line of Duty’ (Prime Video/Hulu) en de onderwereld van ‘Giri/Haji’ (Netflix).
 1. Jaak (77) moet het met een pak minder doen sinds de dood van zijn vrouw: “Pensioen van 1.300 euro werd meteen geschrapt”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Jaak (77) moet het met een pak minder doen sinds de dood van zijn vrouw: “Pensioen van 1.300 euro werd meteen geschrapt”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Na een leven van hard werken en veel sparen hoefde Jaak (77) zich geen zorgen te maken over zijn oude dag. Maar sinds zijn echtgenote twee jaar geleden overleed, moet hij het met veel minder stellen. “Ik heb geen enkele compensatie gekregen na de dood van mijn vrouw, terwijl het grootste deel van mijn kosten wel hetzelfde gebleven zijn.” Hij vertelt hoe hij elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.
 2. Geveld door een burn-out, een uitkering van amper 950 euro en een berg schulden: dit is hoe Inez (41) elke maand de eindjes aan elkaar knoopt
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Geveld door een burn-out, een uitkering van amper 950 euro en een berg schulden: dit is hoe Inez (41) elke maand de eindjes aan elkaar knoopt

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Haar winkeltje in allergievrije voedingsmiddelen was een groot succes, tot Inez (41) crashte en een burn-out kreeg. “Dingen als douchen en koken kostten zoveel energie dat ik daarna terug in bed moest gaan liggen; werken voor een baas zag ik al helemaal niet zitten”, getuigt ze. “Zelfs jaren later is geld door al die financiële problemen nog steeds een onderwerp dat ik wegduw.”