Martine Jonckheere.
Volledig scherm
PREMIUM
Martine Jonckheere. © Kristof Ghyselinck

Martine Jonckheere (64) laat in haar portemonnee kijken: “Ik zie bij de rijke mensen rondom mij dat hoe meer ze hebben, hoe ongelukkiger ze zijn”

“Ik weet als de beste hoe het voelt om met weinig te moeten rondkomen.” Martine Jonckheere (64), onsterfelijk als Marie-Rose in de VTM-soap ‘Familie’, vertelt in onze rubriek Centen en percenten openhartig over hoe ze met geld omgaat, waar ze in investeert en welke financiële lessen ze geleerd heeft. “Op mijn 12de moest ik met mijn zus en mama van Roeselare naar Brugge vluchten, zonder iets. Mijn vader had alles kapotgeslagen.”

 1. Andy Peelman (37) laat in zijn portemonnee kijken: “Door corona ben ik op de beurs beginnen te spelen”
  PREMIUM

  Andy Peelman (37) laat in zijn portemon­nee kijken: “Door corona ben ik op de beurs beginnen te spelen”

  Andy Peelman (37), één van ’s lands bekendste politiemannen, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. Zo vertelt hij in onze rubriek Centen en percenten openhartig hoe hij met geld omgaat, welke financiële lessen hij geleerd heeft en waar hij in investeert. “Zodra het mocht, ben ik als tiener in de horeca beginnen te werken. Mijn mama had het immers niet breed.”
 2. Kim (35) en Wim (36) pasten hun hypotheek aan om opnieuw te kunnen genieten: “Veel geruster nu we geen 1.200 euro per maand meer aflossen”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Kim (35) en Wim (36) pasten hun hypotheek aan om opnieuw te kunnen genieten: “Veel geruster nu we geen 1.200 euro per maand meer aflossen”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Zij is medisch secretaresse, hij heeft een eigen zaak in vloer- en tegelwerken. Een te hoge hypotheek zorgde voor financiële stress, maar nu ze hun lening op 30 in plaats van op 25 jaar hebben gezet, kunnen Kim (35) en Wim (36) weer ademen. Het koppel legt uit hoe ze als jong gezin hun financiën aanpakken.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”