Martine Jonckheere.
Volledig scherm
PREMIUM
Martine Jonckheere. © Kristof Ghyselinck

Martine Jonckheere (64) laat in haar portemonnee kijken: “Ik zie bij de rijke mensen rondom mij dat hoe meer ze hebben, hoe ongelukkiger ze zijn”

“Ik weet als de beste hoe het voelt om met weinig te moeten rondkomen.” Martine Jonckheere (64), onsterfelijk als Marie-Rose in de VTM-soap ‘Familie’, vertelt in onze rubriek Centen en percenten openhartig over hoe ze met geld omgaat, waar ze in investeert en welke financiële lessen ze geleerd heeft. “Op mijn 12de moest ik met mijn zus en mama van Roeselare naar Brugge vluchten, zonder iets. Mijn vader had alles kapotgeslagen.”

 1. Hoe vul je je belasting­brief best in? “Tot 144,31 euro per maand moet je geen thuiswerk­ver­goe­din­g inbrengen”
  PREMIUM

  Hoe vul je je belasting­brief best in? “Tot 144,31 euro per maand moet je geen thuiswerk­ver­goe­din­g inbrengen”

  Wie krijgt er géén punthoofd van het invullen van zijn belastingaangifte? Of van het nakijken ervan: de door de fiscus vooraf ingevulde gegevens bevatten vaak fouten. Gelukkig staat ook dit jaar onze fiscaal expert Michel Maus je bij. Hij helpt je bij het invullen van je aangifte, van het eerste vak tot het laatste: waar moet je winsten uit bitcoins aangeven? Of bij welke codes moet je zeker checken of ze correct zijn ingevuld? Lees het hier.
 1. Andy Peelman (37) laat in zijn portemonnee kijken: “Door corona ben ik op de beurs beginnen te spelen”
  PREMIUM

  Andy Peelman (37) laat in zijn portemon­nee kijken: “Door corona ben ik op de beurs beginnen te spelen”

  Andy Peelman (37), één van ’s lands bekendste politiemannen, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. Zo vertelt hij in onze rubriek Centen en percenten openhartig hoe hij met geld omgaat, welke financiële lessen hij geleerd heeft en waar hij in investeert. “Zodra het mocht, ben ik als tiener in de horeca beginnen te werken. Mijn mama had het immers niet breed.”
 2. Kim (35) en Wim (36) pasten hun hypotheek aan om opnieuw te kunnen genieten: “Veel geruster nu we geen 1.200 euro per maand meer aflossen”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Kim (35) en Wim (36) pasten hun hypotheek aan om opnieuw te kunnen genieten: “Veel geruster nu we geen 1.200 euro per maand meer aflossen”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Zij is medisch secretaresse, hij heeft een eigen zaak in vloer- en tegelwerken. Een te hoge hypotheek zorgde voor financiële stress, maar nu ze hun lening op 30 in plaats van op 25 jaar hebben gezet, kunnen Kim (35) en Wim (36) weer ademen. Het koppel legt uit hoe ze als jong gezin hun financiën aanpakken.