Zowel Nox als Fienna volgen skateles. Zolang ze hun hobby's kunnen combineren, mag alles. Afhaken halfweg het schooljaar mag niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Zowel Nox als Fienna volgen skateles. Zolang ze hun hobby's kunnen combineren, mag alles. Afhaken halfweg het schooljaar mag niet. © Steven Richardson

Mariska (41) en Hans (44) leggen uit hoe zij de opvoeding van hun twee kinderen aanpakken: “Krijgen ze een straf, dan kom ik er niet meer op terug”

Mariska en Hans zijn streng als het aankomt op schermgebruik, tafelmanieren en hobby’s van Nox (8) en Fienna (11). Maar daarnaast is hun leven één groot avontuur. De ouders zetten volop in op bijzondere ervaringen en op een open communicatie. “” Kinderpsychiater Peter Adriaenssens legt uit hoe je kinderen weerbaarder maakt in zulke situaties. 

 1. Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Restaurantuitbaters Isabel (39) en Olivier (38) zijn heel vaak aan het werk: “Hard dat we hen soms maar kwartier per dag zien”
  PREMIUM

  Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Restaurant­uit­ba­ters Isabel (39) en Olivier (38) zijn heel vaak aan het werk: “Hard dat we hen soms maar kwartier per dag zien”

  Isabel en Olivier combineren de opvoeding van hun zoontjes Achiel en Jérome met de uitbating van hun restaurant. Dat lukt, met de hulp van babysits, een buitenlandse au pair én een onthaalmoeder die hen elk weekend opneemt in haar gezin. “Als we lang uit beeld geweest zijn, merken we dat aan hun gedrag. Dan moet de ‘vijs’ er weer op.” Pedagoog Pedro De Bruyckere legt ook uit hoe je kinderen die goed studeren gemotiveerd houdt voor school.
 2. Psychologe geeft jonge mama’s advies: “Kom zo veel mogelijk los van sociale druk en schuldgevoelens”
  PREMIUM

  Psychologe geeft jonge mama’s advies: “Kom zo veel mogelijk los van sociale druk en schuldge­voe­lens”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Lies Clerx (38), die als klinisch psycholoog en doctor in de psychologie nieuwe en toekomstige mama’s begeleidt. “Met elk eerste kind wordt een moeder geboren en start een nieuw avontuur”, zegt ze. Een mooie manier om naar het moederschap te kijken dat zo stimulerend en tegelijk slopend kan zijn. Clerx leidt je door het maternaal mijnenveld met haar inzichten als psycholoog en moeder als kompas.