Maria Nolmans.
Volledig scherm
PREMIUM
Maria Nolmans. © Steven Richardson

Maria (69) is al heel haar leven single, maar moet nu rondkomen met pensioen van amper 940 euro: “Ik zou mijn financiële vrijheid nooit opgeven voor een man”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. De gouden jaren waren al lang gepasseerd, toen Maria Nolmans (69) drie jaar geleden de deuren van haar dorpswinkel voorgoed sloot. Toch voelde ze, als kleine zelfstandige en alleenstaande, haar pensionering onmiddellijk in haar portemonnee. “Met 940 euro kan ik nét de vaste kosten en huishuur betalen.” Gelukkig verdient ze ook een centje bij met haar eerste grote liefde, snit en naad. 

 1. Job kwijt door corona, een relatiebreuk en een hypotheek af te betalen: dit is hoe de 44-jarige Nick het aanpakt
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Job kwijt door corona, een relatie­breuk en een hypotheek af te betalen: dit is hoe de 44-jarige Nick het aanpakt

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Het afgelopen jaar zat Nick Mathé (44) in de hoek waar de zwaarste klappen vielen. De coronacrisis kostte de event organiser zowat 80% van zijn omzet. Bovendien kwam de overheid, na het stuklopen van zijn relatie, ook nog eens aankloppen voor een miserietaks van duizenden euro’s op zijn huis. Hij vertelt hoe hij elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.
 1. Jaak (77) moet het met een pak minder doen sinds de dood van zijn vrouw: “Pensioen van 1.300 euro werd meteen geschrapt”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Jaak (77) moet het met een pak minder doen sinds de dood van zijn vrouw: “Pensioen van 1.300 euro werd meteen geschrapt”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Na een leven van hard werken en veel sparen hoefde Jaak (77) zich geen zorgen te maken over zijn oude dag. Maar sinds zijn echtgenote twee jaar geleden overleed, moet hij het met veel minder stellen. “Ik heb geen enkele compensatie gekregen na de dood van mijn vrouw, terwijl het grootste deel van mijn kosten wel hetzelfde gebleven zijn.” Hij vertelt hoe hij elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.